Mohorič ostaja v vodstvu pred zadnjima etapama

Mohorič ostaja v vodstvu pred zadnjima etapama
17.08.2018 AVTOR: DZ, foto: sirotti

Tudi po peti etapi dirke Binck Bank Tour Matej Mohorič ostaja v vodstvu. Etapo pa je dobil Magnus Cort.

Na dirki Binck Bank Tour je za kolesarji že peta etapa. Sint Pieters Leeuw je gostil start, cilj pa Lanaken. Etapa je bila dolga skoraj 205 kilometrov. Tudi ta je bila bolj ali manj ravninska. Zeleno majico najboljšega v skupnem seštevku je tudi tokrat branil Matej Mohorič z ekipo Bahrain Merida, za katero na tej dirki vozijo tudi Borut Božič, David Per in Luka Pibernik. Tudi tokrat jim je uspelo ubraniti majico. Do pobega dneva pa je prišlo takoj po startu.

V ospredju so se zbrali Magnus Cort, Julius Van den Berg, Alexis Gougeard in Jonas Rickaert, ki je v skupnem seštevku pred etapo zaostajal za vsega 1:11 in je bil zato tudi najnevarnejši Mateju Mohoriču Kolesarji Bahraina Meride pa so vse skupaj imeli pod nadzorom, v drugem delu dirke pa bi morale sprinterske ekipe prevzeti pobudo, a so spet zamudile priložnost. Četverica ubežnikov je v zaključku še pospeševala. 41 kilometrov pred ciljem je v glavnini prišlo do padca. 38 kilometrov pred ciljem je razlika znašala 2:46.

Kolesarji Bahraina Meride so sodelovali ravno dovolj, da so imeli najnevarnejšega Rickaerta pod nadzorom, ostale ekipe pa niso bile dovolj odločne. Sprinterske ekipe so v zadnjih 20 kilometrih popustile, prišlo je do nekaterih napadov, ki pa niso bili dovolj odločni, da bi ubežnike ujeli. Četverica se je tako udarila za zmago in najboljši je bil kolesar Astane Magnus Cort. Drugi je bil Van den Berg, tretji pa Gougeard. Glavnina je zaostala za 33 sekund. V njej so bili vsi najboljši, tudi vodilni Matej Mohorič, ki je v sprintu zasedel deseto mesto. Sprint za peto mesto pa je dobil Caleb Ewan. Mohorič je ohranlil tri sekunde prednosti pred De Biejem in 22 pred Kungom.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ