Mohorič po deseterici v kronometru ostaja v igri, danes ključna etapa

Mohorič po deseterici v kronometru ostaja v igri, danes ključna etapa
25.08.2023 AVTOR: N. Gr., foto: Bahrain Victorious

Matej Mohorič je zelo dobro opravil z vožnjo na čas na Renewi Touru in jo z manj kot pol minute zaostanka za zmagovalcem Joshuo Tarlingom končal na 10. mestu. Danes ključna etapa.

Na Renewi Touru so kolesarji včeraj opravili z vožnjo na čas, ki je že dala prve odgovore o tem, kdo lahko računa na skupno zmago. To bržkone ni Joshua Tarling, ki je bil najhitrejši na kronometru, še enkrat je potrdil, da kolajna s svetovnega prvenstva nikakor ni bila naključje.

Tarling si je na le 13,6 kilometrih privozil 14 sekund naskoka pred drugim Timom Wellensom, štiri sekunde več je zaostal Yves Lampaert. Oba sta zelo resna kandidata za skupno zmago na dirki po Belgiji in Nizozemski, kjer so razlike ponavadi majhne, zato vsaka pridobljena sekunda šteje. Dobro je svojo nalogo opravil Matej Mohorič, z 10. mestom se je postavil ob bok specialistom za kronometer, za zmagovalcem je zaostal 26 sekund, bolj pomemben pa je zaostanek za Wellensom, ki zdaj znaša 12 sekund.

Te bo Mohorič lahko nazaj pridobil že danes, ko bo na sporedu kraljevska etapa letošnje dirke. V dobrih 170 kilometrih trasa močno spominja na nekdanjo dirko po Flandriji, preden se je zaključek spremenil - prvi del bo ravninski, v zadnjih 100 kilometrih pa cesta praktično niti za trenutek ne bo šla naravnost. Kolesarji se bodo povzpeli tudi na sloviti Kapelmuur, končali pa v Geraardsbergnu.

Današnja 3. etapa bo najboljša priložnost, da v skupnem seštevku pride do sprememb, zato si lahko obetamo agresivno dirkanje. Upajmo, da z Mohoričem v glavnih vlogah.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ