Mohorič po zahtevni peti etapi še bližje skupnemu vodstvu

Mohorič po zahtevni peti etapi še bližje skupnemu vodstvu
03.09.2021 AVTOR: N. Gr., foto: Benelux Tour

Dirka po Beneluksu se bliža odločilnim trenutkom, Matej Mohorič pa še vedno kaže izvrstno formo. Danes sta imela težave Bisseger in Asgreen, tako da je pred vikendom Mohorič napredoval že na šesto mesto.

Po dveh ravninskih preizkušnjah, ki sta se končali s šprintom in kjer razlik v skupnem seštevku ni bilo, je bila petkova etapa na dirki po Beneluksu že precej bolj razgibana. Vnovič se je izkazal Matej Mohorič, ki v zadnjem času prevzema tudi vlogo »road captaina« Bahrain Victoriousa ter izvrstno krmari v težkih razmerah, ki vladajo na severu Evrope.

Današnja etapa je bila v zaključku polna ozkih cest, kratkih vzponov in vsega, kar ponujajo ceste Belgije in Nizozemske, zato je imel do danes vodilni Stefan Bisseger pričakovano težave in je izgubil stik s prvo skupino ter vodstvo.

Če so bile težave Bissegerja pričakovane, je Mohorič danes ostal še brez morda najbolj resnega tekmeca za skupno zmago, saj je imel v zaključku Kasper Asgreen tehnične težave in je izgubil 45 sekund. Danec seveda še ni odpisan iz boja, je pa zapravil prednost, ki si jo je pred Mohoričem nabral na kronometru.

Odlična pomoč Mohoriča, a Colbrelliju spet ni uspelo

V zaključku se je Moho prelevil še v odličnega »lead-out« kolesarja za Sonnyja Colbrellija in mu pripravil položaj za šprint, ki bi mu moral ustrezati, a Colbrelli ni imel dovolj moči, da bi odbil napad Caleba Ewana. Avstralec se je tako veselil prve zmage po padcu na Touru, Colbrelli pa je vnovič ostal praznih rok, težko pa se je znebiti občutka, da če bi Italijan danes delal za Mohoriča, bi Moho v šprintu prav tako iztržil vsaj drugo mesto, če ne celo zmage …

Kakorkoli, slovenski državni prvak dokazuje svojo raznovrstnost, predvsem pa dobro formo, ki jo bo lahko vnovčil jutri in v nedeljo. Jutri je pred kolesarji v drugi polovici etape enajst klasičnih flamskih strmih vzponov, v nedeljo pa sloviti Muur de Geraardsbergen, kjer se bo odločalo o končni zmagi.

Leta 2018 je Mohorič v odločilni vikend vstopil v majici vodilnega in uspel odbiti vse napade, tokrat ta vloga čaka Stefana Kunga, ki je danes oblekel modro majico vodilnega. Kung je lani dirko že končal na tretjem mestu v skupnem seštevku, letos pa meri na sam vrh.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ