Mohorič z etapno zmago in drugim mestom v skupnem seštevku zaključil dirko v Beneluksu

Mohorič z etapno zmago in drugim mestom v skupnem seštevku zaključil dirko v Beneluksu
05.09.2021 AVTOR: N. Gr., foto: Bahrain Victorious

V zadnji etapi je na slovitem zidu v Geraardsbergnu Matej Mohorič blestel in se po dolgem solo napadu veselil etapne zmage, s katero je potrdil drugo mesto v skupnem seštevku. Zmagal je Sonny Colbrelli.

V soboto sta v kraljevski etapi Mohorič in Colbrelli dobro sodelovala, se izmenjevala v napadih in na koncu si je Colbrelli privozil etapno zmago s skoraj 40 sekundami naskoka, etapni uspeh Bahrain Victoriousa pa je dopolnil Mohorič z drugim mestom. Slovenski državni prvak je bil zelo močan, a je bilo jasno, da je skupna zmaga bolj kot ne nedosegljiva, saj klubskega kolega ne bo smel napadati.

A se pri Bahrainu v zadnji etapi niso odločili za defenzivno taktiko, v krogih okrog Mura se je dirkalo zelo agresivno in Mohorič se je po več poizkusih napada odpeljal v ospredje. Najprej s še tremi kolesarji (McNulty, Asgreen, Campenaerts), ob vznožju zidu v Geraardsbergnu v zadnjem krogu dobrih 30 kilometrov pred ciljem pa je Mohorič pospešil in se otresel preostale trojice.

Bahrain je bil v dobrem položaju, ker v ozadju v glavnini niso sodelovali, temveč so se napadali med seboj, Colbrelli v majici vodilnega pa je lahko le sledil napadom. Enkrat se je tako pridružil Asgreenu v lovu, še nekaj kombinacij je sledilo, na koncu pa se je za Mohoričem ustalila skupina 10 zasledovalcev, ki pa niso prav dobro sodelovali med seboj.

Želeli so spodbuditi agresivno dirkanje

Mohorič je imel okrog pol minute naskoka, za Colbrellijem je v skupnem seštevku zaostajal za 51 sekund. Dobrih 10 kilometrov pred ciljem je njegova prednost že narasla na 50 sekund in za nekaj trenutkov se je zdelo, da bo Italijanu »speljal« skupno zmago, a je nato Tom Dumoulin silovito potegnil in skupaj s Colbrellijem sta zaostanek zmanjšala na 20 sekund, čeprav Italijan seveda ni sodeloval pri narekovanju ritma.

Moho je imel dovolj moči, da je prednost zadržal do cilja in se veselil zelo lepe etapne zmage, s katero je kronal odličen teden dirkanja v Belgiji. »Vedeli smo, da se s Sonnyjem lepo dopolnjujeva. Nismo želeli le čakati in pokrivati pobege, želeli smo ostale kolesarje spodbuditi, da napadajo Sonnyja, jaz pa bi morda lahko prišel do etapne zmage. Plan smo izvedli perfektno in te zmage se res lahko veselimo, pokazali smo dobro ekipno dirkanje,« pravi Mohorič, ki je v skupnem seštevku zaostal le za Colbrellijem.

Po celem tednu prepričljivega dirkanja je jasno, da bo na Mohoriča na zelo podobnem terenu treba resno računati tudi na svetovnem prvenstvu, ki bo čez tri tedne potekalo v Flandriji.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ