Mohorič z naslovom državnega prvaka na Tour

Mohorič z naslovom državnega prvaka na Tour
20.06.2021 AVTOR: N. Gr., foto: Sirotti

Matej Mohorič je bil v Kopru po 172 kilometrih najhitrejši na cestni dirki za naslov državnega prvaka, v zadnjem krogu je strl Jana Polanca in v dresu državnega prvaka nasledil Primoža Rogliča.

V Kopru so se z izjemno Rogliča, ki je še vedno v Franciji, zbrali vsi najboljši slovenski kolesarji, ki so se pomerili za naslov državnega prvaka. Že v prvem od desetih krogov se je v ospredju izoblikovala peterica kolesarjev: Tadej Pogačar, Jan Polanc, Jan Tratnik, Matej Mohorič in Kristijan Koren.

Peterica je imela več kot štiri minute naskoka in hitro je postalo jasno, da bo državni prvak prišel iz te skupine. V sedmem krogu je na vzponu na Markovec, edinem vzponu na trasi, močno potegnil Pogačar in se odpeljal skupaj s Polancem in Tratnikom, a sta Mohorič in Koren hitro ujela priključek.

Nato je »na kontro« napadel Mohorič in s seboj odpeljal Polanca, v ozadju so se kolesarji pogledali med sabo in njuna prednost je narasla na dobro minuto. Čeprav se je med zasledovalci izoblikovala nekoliko večja skupina kolesarjev, niso resno ogrozili Polanca in Mohoriča.

Na zadnjem vzponu na Markovec je pospešil Polanc, a se Mohoriča ni otresel. Na nekoliko bolj položnem delu je poizkusil še Mohorič, Polanc je začel izgubljati stik z njim in Mohorič je dobil zagon, da je prednost zadržal do cilja za naslov državnega prvaka, svojega drugega v članski konkurenci.

Polanc se je moral zadovoljiti z drugim mestom, tretji je bil Luka Mezgec. Med mlajšimi člani je slavil Matevž Govekar, ki je v absolutni konkurenci zasedel šesto mesto. V ženski konkurenci je državna prvakinja znova postala Eugenia Bujak, na stopničkah sta končali še Urša Pintar in Špela Kern.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ