Mohorič z odbitnimi sekundami do skupne zmage na Hrvaškem

Mohorič z odbitnimi sekundami do skupne zmage na Hrvaškem
02.10.2022 AVTOR: N. Gr., foto: Cro Race

V zadnji etapi dirke po Hrvaški se je Matej Mohorič izkazal s pametnim dirkanjem, z drugim mestom v ciljnem šprintu je v etapi zbral dovolj odbitnih sekund, da je slavil skupno zmago na dirki.

Zadnja etapa od Svete Nedelje do Zagreba je bila ravninska in priložnost, da se še enkrat več pomerijo za zmago šprinterji. Na prvem letečem cilju pa so bile na voljo tudi bonifikacijske sekunde in po dobrem delu Bahrain Victoriousa je Mohorič leteči cilj dobil, s tem pa je svoj zaostanek za Jonasom Vingegaardom z osmih zmanjšal na le pet sekund.

Jasno je bilo, da mu bo v ciljnem šprintu zadoščalo že drugo mesto, da bo slavil skupno zmago na dirki Cro Race. V zadnjem kilometru se je v ospredju zgodil padec, ki je glavnino razbil na dva dela, v ozadju je ostal ujet tudi Jonas Vingegaard, a je dobil čas zmagovalca in nanj padec ni imel velikega vpliva.

Je pa nekoliko razredčil konkurenco v šprintu, Jonathan Milan se je podredil ciljem Mohoriča in mu pripravil odličen »leadout«, Mohorič je nato skočil v zavetrje kasnejšega zmagovalca etape Elie Vivianija in se prepričljivo pripeljal do drugega mesta in skupne zmage.

»To slavje je bilo v zadnjih tednih eden mojih ciljev, po zdravstvenih težavah poleti sem se začel počutiti bolje, ko sem šel v Kanado. Odločil sem se, da namesto svetovnega prvenstva raje ostanem doma in se bolje pripravim na zaključek sezone, pred dirko po Hrvaški sem se že počutil dobro. Danes smo vedeli, da ni nemogoče, da pripravimo presenečenje v skupnem seštevku, ekipa je opravila vse delo, jaz sem jim moral le slediti,« je pomoč kolegov, ki so se na dirki izkazali kot prepričljivo najboljša ekipa, pohvalil Mohorič.

Skupna zmaga je odlična popotnica za dirko po Lombardiji, kjer bo Mohorič, če naredi še korak naprej v formi, naslednji konec tedna nedvomno v širšem krogu favoritov za zmago.

Na drugem mestu v skupnem seštevku je končal Vingegaard, tretji je bil Oscar Onley (Team DSM), ki je bil tudi najboljši mladi kolesar na dirki. Modra majica najboljšega po točkah je pripadla Jonathanu Milanu.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ