Mohorič za uvod pokazal izjemno spuščanje

Mohorič za uvod pokazal izjemno spuščanje
31.01.2024 AVTOR: DZ, foto: Sprint Cycling / dirka po Valenciji

Na dirki po Valenciji je prvo etapo dobil ubežnik Alessandro Tonelli, medtem ko je Matej Mohorič z napadom poskusil na zadnjem spustu pred ciljem.

Dirka po Valenciji se je začela s 167 kilometrov dolgo etapo od Benicassima do Castellona. Kolesarji so morali premagati tri kategorizirane vzpone. Vrh zadnjega je bil na 149 kilometru. po 7,7 km dolgem vzpenjanju je sledil samo še spust in ravnina do cilja. Na startu je bil tudi Matej Mohorič, ki je s tem uradno začel tekmovalno sezono.

Že sam začetek je bil zelo razgiban in šele po dobrih 20 kilometrih se je v ospredju izoblikovala ubežna skupina. Sestavljali so jo Gorka Sorarrain (Caja Rural-Seguros RGA), Iñigo Elosegui (Kern Pharma), Jetse Bol (B&B Hotels), Tarozzi in Tonelli (oba VF Group-Bardiani CSF-Faizanè), Francisco Muñoz (Polti Kometa) in Alex Molenaar (Illes Balears Arabay).

Po polovici dirkanja so imeli že devet minut prednosti in v glavnini so se organizirali šele, ko je v ospredje prišla ekipa Jayco AlUla. Sledili so kratki in strmi vzponi in tam se je razlika hitro zmanjšala, še posebej zato, ker so se v lov podali tudi kolesarji moštva UAE. 25 kilometrov pred ciljem sta ostale ubežnike napadla Tarozzi in Tonelli iz ekipe Bardiani.

Sledil je prej omenjeni zadnji vzpon dneva - Desert de les Palmes. Vzpon je dolg 7,7 km, povprečni naklon pa je 5,1-odstoten. Ubežnika sta nadaljevala v svojem ritmu in na vrhu sta imela še vedno dve minuti naskoka pred najmočnejšimi zasledovalci. Na spustu je izjemno vožnjo spet prikazal Matej Mohorič, ki si je uspel privoziti manjšo prednost pred ostalimi.

Kljub trudu pa sta bila ubežnika že daleč spredaj. Tudi to, da sta zavila izven trase, ni spremenilo dejstva, da sta lahko člana iste ekipe slavila dvojno zmago. Alessandro Tonelli je zmagal, Manuele Tarozzi pa je zasedel drugo mesto. Oier Lazkano je v zadnjih kilometrih prišel do tretjega mesta. Sprint skupine z najboljšimi pa je dobil Jonathan Milan. Ta skupina je zaostala za 1:19. Matej Mohorič je bil sedmi.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ