Mohorič začenja obrambo naslova na Hrvaškem

Mohorič začenja obrambo naslova na Hrvaškem
26.09.2023 AVTOR: N. Gr., foto: CroRace

Danes se začenja dirka po Hrvaški z močno zasedbo in slovenskim branilcem naslova Matejem Mohoričem, ki je tudi letos v vlogi favorita. Na štartu tudi Adria Mobil in Ljubljana Gusto Santic. 

Pred začetkom dirke po Hrvaški, ki bo trajala od torka do nedelje, je bil v središču pozornosti Matej Mohorič z ekipo Bahrain Victorious, ki brani lansko zmago v skupnem seštevku. "Izbrali smo sedem kolesarjev, ki so motivirani na koncu sezone. Fran Miholjević je na domači dirki in se bo želel dokazati, če bo zanj priložnost v begu, sicer bo senca Mateja in njegov glavni pomočnik. Vseh sedem kolesarjev bo v službi Mohoriča na kraljevski etapi od Krka do Labina, bomo pa priložnosti iskali tudi v šprinterskih zaključkih, kjer bo imel Matevž Govekar priložnost. Po Vuelti je v dobri formi, čeprav je nekajkrat padel v Španiji," izbiro ekipe pojasnjuje športni direktor Roman Kreuziger. 

Spremljali bomo torej lahko tudi Govekarja, ki bi v nekoliko lažji šprinterski konkurenci morda lahko posegel v boj za zmagovalni oder. V skupnem seštevku bo ključna petkova etapa z vzponom na Učko in nato ciljem na vzponu v Labinu. Teren Mohoriču ustreza in slovenski kolesar zatrjuje, da je v dobri formi pred začetkom dirke in da bo poizkusil ubraniti zmago.

Konkurenca bo močna, iz svetovne serije prihajajo še Ineos, Lidl-Trek, DSM in Jayco AlUla, za močan slovenski pečat bodo poskrbeli še kolesarji Adrie Mobil in Ljubljane Gusto Santic. Dirka je sicer letos nekoliko drugače zasnovana, izognili so se dolgim ravnim etapam in transferjem, že prva etapa od Primoštena do Sinja na jadranski obali bo razgibana, a se bo bržkone zaključila s šprintom.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ