Mohorič zapušča Vuelto z zlomljeno lopatico

Mohorič zapušča Vuelto z zlomljeno lopatico
22.10.2020 AVTOR: N. Gr., foto: Sirotti

Matej Mohorič je imel v drugi etapi Vuelte veliko smole, ob padcu pred zadnjim vzponom je utrpel zlom lopatice. Etapo je sicer končal, a pred štartom današnje etape zapušča Vuelto.

Mohorič je padec utrpel pred zadnjim vzponom druge etape, ko je v enem od ovinkov pod vznožjem želel popraviti položaj v glavnini, a je žal pristal na tleh. Nadaljeval je do cilja etape, a so bile bolečine prehude in po etapi je odšel na dodatne preglede, ki so pokazali zlom lopatice.

»Rentgenski pregled je pokazal, da si je zlomil lopatico. Za zlom ne potrebuje operacije, bo pa potreboval nekaj tednov premora, da se kost zaceli,« je komentiral ekipni zdravnik Simone Uliari.

Mohorič je k temu dodal: »Počutim se dobro, a zaradi tega zloma ne morem nadaljevati dirke. To je res velika smola, ker sem ogromno pričakoval od druge etape dirke, še bolj pa sem razočaran, ker je na tej Vuelti še nekaj etap, na katerih bi lahko dosegel dobre rezultate.«

Sezone je tako za Mohoriča konec, po okrevanju se bo lahko osredotočil na novo, v kateri bo imel, upajmo, nekoliko manj smole.



Značke: Dirka po Španiji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ