Mohorič že v prvi etapi na Hrvaškem pokazal dobro formo

Mohorič že v prvi etapi na Hrvaškem pokazal dobro formo
27.09.2022 AVTOR: N. Gr., foto: Cro Race

Matej Mohorič je na dirki Cro Race eden glavnih favoritov za skupno zmago, čeprav tekmuje tudi zmagovalec Toura Jonas Vingegaard. Prvo etapo je dobil Jonathan Milan, tudi Mohorič ni bil daleč.

Prireditelji dirke po Hrvaški še vedno vztrajajo pri težko razumljivih zelo dolgih etapah, ki na koncu sezone kolesarjem milo rečeno ne ustrezajo, le redkokdo 220 kilometrov in več dolge etape izkorišča za dvig forme. A z njimi vseeno morajo opraviti in pred zvezdniško zasedbo, ki je letos na štartu, je bilo 223,5 kilometrov dirkanja po ravnicah od Osijeka do Ludbrega, iz Slavonije v Zagorje.

Kolesarje je na Hrvaškem, kjer dirkata tudi prvak Toura Jonas Vingegaard in tretji Geraint Thomas, v dresu Bahrain Victoriousa pa tudi Matej Mohorič, ki je eden glavnih favoritov za skupno zmago. Kolesarje je v prvi etapi cel dan pral dež, ceste so bile spolzke, krogi v zaključku pa so poskrbeli za vsaj nekaj zanimivega dogajanja.

Ob predzadnjem prečkanju edinega kategoriziranega vzpona nad Ludbregom je Mohorič na spustu prvič prišel v ospredje in potestiral teren, zato je bilo hitro jasno, da nas v zadnjem krogu čaka napad. A je Mohorič na vrh vzpona prišel okrog 50 metrov za najhitrejšimi, ker je bil tempo dokaj močan, zato je prvi del spusta porabil za preboj na čelo glavnine, šele nato je lahko napadel.

Rezultat tega je bil, da je v zaključni kilometer vstopil le z okrog 30 ali 40 metri prednosti pred glavnino. Nato je okrog 500 metrov do cilja že izgledalo, da so se za njim kolesarji ustavili in mu bo uspelo zmagati, nato pa so šprinterji pritisnili na plin in prileteli mimo njega. Prepričljivo najboljši je bil njegov ekipni kolega Jonathan Milan, Mohorič pa je končal na sedmem mestu.

S tem rezultatom pa ni bil najboljši Slovenec, na 5. mestu je končal Gal Glivar (Adria Mobil), ki se je v zaključku zelo dobro znašel. Izpostavimo še Nejca Hribarja (Ljubljana Gusto Santic) in Jaka Špoljarja (Adria Mobil), ki sta bila večino etape del ubežne skupine. 

Na Hrvaškem bo v boju za skupno zmago odločilna sobotna etapa od Opatije do Labina, ki se bo končala z 1,8 kilometra dolgim vzponom s 5,5 odstotnim povprečnim naklonom. Tudi tretja in četrta etapa bosta v zaključku kot naročeni za Mohoriča in če bo slabo vreme vztrajalo, bo kapetan Bahraina nedvomno v igri za skupno slavje.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ