Mohorič zmagal na Dirki po Zgornji Avstriji

Mohorič zmagal na Dirki po Zgornji Avstriji
16.07.2012 AVTOR: Blaž Mazi
Doslej eden največjih uspehov kolesarja KK Sava Mateja Mohoriča.

"Rad bi se zahvalil klubskim kolegom, ki so predvsem v zadnji etapi opravili izjemno delo, brez njih mi ne bi uspelo. Zelo sem vesel, da sem po vseh težavah v letošnjem letu spet dosegel lep rezultat. Počutim se odlično in z optimizmom pričakujem nadaljevanje sezone," je po zamgi dejal Matej Mohorič.

V Puchheinu se je v nedeljo končala dirka po Zgornji Avstriji. Mladinci KK Sava so sicer nastopili odlično, saj je Matej Mohorič uspel v zadnjih treh kilometrih zadnje etape rešiti dirko v svojo korist.
Na štartu je bilo 24 ekip iz osmih držav. K uspehu Mateja je po besedah direktorja KK Sava Matjaža Zevnika ogromno pripomogla celotna ekipa: Katrašnik, Logar, Poljanec, Razingar in Kovačič. Glede na kategorijo dirke in konkurenco pa so v Savi enotni, da je to eden največjih Mohoričevih uspehov.
V prihodnjih dneh čakajo ekipo priprave za Dirko po ulicah Kranja in evropsko prvenstvo.

Razburljiva dirka

Dirko je Mohorič opsal takole: prva etapa (Haid/Ansfelden - Marchtrenk 98,2km) je pelotonu postregla s širokimi, vetrovnimi cestami, dežjem pri 15°C in z nekaj krajšimi vzponi. Na 70. km etape se je na gorskem cilju izoblikovala skupina 13 kolesarjev, med katerimi sem bil tudi sam. Složno smo narekovali tempo in v cilj prišli s prednostjo 1'01" pred skupino. Zmagovalec etape je postal Belgijec Kevin Deltombe, na drugo mesto se je uvrstil njegov klubski kolega Tiesj Benoot, sam sem zasedel 13. mesto.

V drugi, kraljevski etapi (Linz - Perg 110,3km), je prav tako deževalo. Na 35. km dirke, še pred prvim gorskim ciljem v etapi, smo skupini pobegnili: Avstrijca Schultus in Mühlberger (nosilec pikčaste majice), Belgijec Benoot (2. v 1. etapi), Srb Borisavljević in jaz, vsi razen Belgijca, ki je imel zadaj v skupini rumeno majico, smo sodelovali. Prednost je celo etapo znašala okrog 1 minute, največ 1'30". Na tretji od štirih gorskih ciljev je zaradi težav s krči odpadel Mühlberger, preostali 4 smo nadaljevali s pobegom. V ciljnem šprintu je zmagal Benoot, drugo mesto sem z istim časom osvojil jaz, tretji je bil Borisavljević z zastankom 3 sekund. Benoot je oblekel rumeno majico, ampak ker na cilju ni bilo bonifikacijskih sekund, sva imela isti čas, kar je pomenilo da bo o zmagovalcu odločala uvrstitev v zadnji etapi (Ohlsdorf - Attnang, 109,8km).

Tudi v tej etapi vreme ni prizanašalo, spet je deževalo. Skozi etapo se je zvrstilo ogromno poskusov pobegov, a so bili vsi izničeni do zadnjih 10 km, kjer sta ušla kasnejši zmagovalec etape Johannes Weber in Derler Tobias. Z minimalno prednostjo sta prišla v cilj, zadaj pa se je v zadnjih kilometrih odvila prava drama. Največji padec se je pripetil ravno znotraj treh kilometrov do cilja, in zaradi njega je moral zavirati tudi nosilec rumene majice Benoot.

"Sam sem se padcu izognil in v zadnji kilometer pripeljal v ospredju glavnine, ki se je zaradi padca prepolovila. V etapi sem zasedel 16. mesto in s tem osvojil dirko, saj v primeru istega časa dveh kolesarjev šteje uvrstitev v zadnji etapi," je bil zadovoljen Mohorič.
 
Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ