Mohoriču po odlični vožnji ukradli Garmin

Mohoriču po odlični vožnji ukradli Garmin
27.02.2023 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

Matej Mohorič je, potem ko je osvojil tretje mesto na dirki Kuurne-Bruselj-Kuurne na družabnih omrežjih objavil, da so mu ukradli kolesarski računalnik Garmin.

Matej Mohorič je že na sobotni dirki pokazal odlično pripravljenost, v nedeljo pa je na dirki Kuurne-Bruselj-Kuurne prišel do tretjega mesta. V zaključku sta tudi številčno premoč znala izkoristiti Tiesj Benoot in Nathan Van Hooydonck. Po prihodu na cilj najboljše čakajo številne obveznosti. Med drugimi tudi medijske obveznosti, pa podelitve …

V tem času kolesa velikokrat slonijo ob ograji. In tako se lahko zgodi, da se ob kolesu znajde tudi kakšna oseba, ki je pripravljena marsikaj izmakniti. Žrtev tega je postal tudi Mohorič, ki je na twitterju objavil: "Kdorkoli mi je danes po cilju ukradel Garmin s kolesa: Napravo lahko obdržiš, ampak, prosim, pošlji mi podatke o današnji vožnji." Seveda se je v komentarji vnela debata in ob mnogih komentarji bi se lahko tudi nasmejali. Kljub vsemu je resnično žalostno, da pride do česa takega.Sicer pa je Mohorič po dirki z mediji spregovoril o pripravljenosti pred pomembnimi dirkami. "Na včerajšnji dirki smo se nekaj naučili in danes smo dirkali še boljše. Danes smo se v vetru res držali skupaj in fantje so mu pomagali, da sem lahko prihranil nekaj moči. Ko sem videl, da kolesarji Jumba Visme narekoujejo ritem, sem vedel, da bodo poskusili že zgodaj razbiti glavnino. Ko so na enem izmed vzponov šli na polno, sem takoj skočil za njimi," je dejal Mohorič:

"Od takrat naprej sta potekali dve igri mačke z mišjo. Prva igra je bila večno vprašanje, če nas bo glavnina ujela, druga pa je bila števična prednost kolesarjev Jumbo Visme v ubežni skupini." Mohorič je v nadaljevanju dejal, da bi si sicer želel nekoliko težje, bolj razgibane trase, a so na vzponih, ki so jih imeli na voljo morali ostati skupaj. Samo tako so namreč lahko obržali prednost pred glavnino. Sledil je taktičen boj v zaključku. Kolesarja Jumbo Visme sta znala izkoristiti številčno prednost.Z izmeničnimi napadi sta prišla do 1. in v sprintu še 2. mesta. "Upal sem, da bom dovolj močan za napad v zadnjih kilometrih, vendar pa ni lahko, če imaš ob sebi dva kolesarja Jumbo Visme, ki sodelujeta med sabo," je dejal Mohorič: “Ko je napadel Van Hooydonck, so vsi pazili name in me gledali. Da bi kasneje pokril še napad Tiesja pa nisem imel več moči in bi v takem primeru za sabo potegnil še nekoga, ki bi me odsprintal. Zato sem sem taktiziral in si tako zagotovil mesto na odru"

Mohorič je kasneje še priznal, da je Jumbo Visma trenutno najmočnejša ekipa na klasikah: "Ampak, tudi mi imamo močno ekipo, tako da sem samozavesten pred naslednjimi klasikami. Morda pa nam tudi letos uspe dobiti veliko klasiko." Mohorič bo sezono nadaljeval 4. marca z enodnevno dirko Strade Bianche. Potem bo nastopil na etapni dirki Tirreno-Adriatico. Sledila bo klasika Milano-Sanremo, kjer bo branil lansko zmago. Potem pa dirka po Flandriji, Pariz-Roubaix, Amstel Gold Race, Valonska puščica in Liege-Bastogne-Liege.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ