Mohoriču prestižna italijanska dirka

Mohoriču prestižna italijanska dirka
02.09.2012 AVTOR: D. Z.
S slavjem Matej Mohoriča se je končala prestižna mladinska dirka Giro della Lunigiana. Mohorič je v zadnji etapi uspel zadržat zeleno majico vodilnega.
Končala se e že 38. etapna dirka Giro della Lunigiana, na kateri se zbere izjemno močna mednarodna mladinska konkurenca. Nič drugače ni bilo letos, le da je slovenska reprezentanca na start pripeljala izjemne kolesarje, na čelu z Matejem Mohoričem. Zadnje tri etape so bile zelo zahtevne.

V sobotni je Mohorič z drugim mestom prevzel vodstvo v skupnem seštevku in tako oblekel zeleno majico vodilnega. V nedeljo pa je slovenske kolesarje čakala težka naloga. To majico so morali tudi ubraniti, kar jim je tudi uspelo. Etapa je bila od vsega začetka izjemno hitra, saj je povprečna hitrost po prvi uri dirkanja znašala kar 45,3 km/h.

Najtežji vzpon je bil klanec na Spolverino, ki je v povprečju kar 7,6 odstoten. V ospredju so ga začeli prav kolesarji slovenske reprezentance, v skupini pa je takoj prišlo že do prve selekcije. Zmagovalec zadnih dveh etap Herlotz pa se je odločil, da že na ta vzpon naredi selekcijo. Zato je odločno napadel in vrh vzpona prečkal prvi, tri sekunde pred Mohoričem, edinim, ki je še lahko sledil tempu izjemnega Nemca.

V spustu sta Herlotz in Mohorič dobro sodelovala in še povečala prednost pred ostalimi. Tako sta se lahko udarila tudi za etapno zmago v Casanu. Ta je pripadla Silviu Herlotzu, ki je tako slavil še tretjo etapno zmago v treh dneh, kar je svojevrsten rekord na tej preizkušnji. Mohorič je bil še drugič zapored drugi, a tokrat je v cilju tudi on lahko dvignil roke v čast zmagoslavja.

Veselil se je namreč zmage v skupnem seštevku. Tretji v etapi je bil domačin Federico Zurlo, četrti Artur Fedosejev, peti pa Lorenzo Rota. Mohorič je v skupnem seštevku ugnal prav junaka zadnji treh etap Silvia Herlotza. Sledijo Italijani. Tretji je bil Umberto Orsini, četrti Gianni Moscon, peti Federico Zurlo, šesti Alberto Marengo, sedmi Francesco Giopp in osmi Alberto Gessa.
Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ