"Moledoval sem Mathieuja, naj ne menja Pogačarju, imel sem odlične noge"

"Moledoval sem Mathieuja, naj ne menja Pogačarju, imel sem odlične noge"
18.03.2024 AVTOR: G. N., foto: Sirotti

Junak prvega spomenika sezone Jasper Philipsen je pojasnil, da je v slušalki prosil Mathieuja van der Poela, naj ne menja Pogačarju, da bo napad propadel, saj je imel vrhunske noge.

Prvi spomenik sezone od Milana do Sanrema ni razočaral, ni pa prinesel nove slovenske zmage. Za to ima največ zaslug Mathieu van der Poel, ki je pokril drugi napad Tadeja Pogačarja na Poggiu, ko je za trenutek že izgledalo, da tekmeci ne morejo slediti tempu slovenskega asa. Van der Poel je nato pokril še napad Mateja Mohoriča in odločal je šprint, kjer je bil Jasper Philipsen najmočnejši.

"Oh, kako bi si želel s Tadejem dirkati do cilja," je po dirki priznal van der Poel, a je dobil drugačna navodila. "Na spustu sem po radiu prosil Mathieuja, naj ne sodeluje s Pogačarjem, da ju bomo ujeli, ker sem imel odlične noge. Mathieu vedno rad pomaga sotekmovalcem in tudi tokrat se je žrtvoval zame, je res nesebičen. Na meni je bilo veliko pritiska, da ne bi naredil napake v šprintu, nekaj sem jih letos že. Na srečo se je izšlo," je pojasnil Philipsen.

"Slišal sem Jasperja, da ima še vedno dobre noge in se odločil, da je to naša najboljša priložnost za zmago. Imava odkrit odnos in dobro sodelujeva, tako da nisem nič okleval. Na srečo sem lahko pokril še napad Mohoriča, ker ni bilo več časa, da bi oklevali. Lepo je, da smo dirko zmagali dve leti zapored, seveda bi raje zmagal sam, a bom užival tudi v tej zmagi," je bil iskren svetovni prvak.

Če bi bilo v ekipi Alpecina manj sloge, bi morda slavili novo slovensko zmago na Vii Roma v Sanremu ...

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ