Monaški zvezdniški kriterij: Roglič pred Colbrellijem in Pogačarjem

Monaški zvezdniški kriterij: Roglič pred Colbrellijem in Pogačarjem
29.11.2021 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

Beking back to bike. V okviru tega dogodka so v Monaku promovirali kolesarjenje kot način prevoza in kot sredstvo za tekmovanje.

Poleg vseh prireditev so izpeljali tudi kriterij za mnoge profesionalne kolesarje, ki sicer tudi živijo v Monaku. Na startu so tako bili številni zvezdniki. Seveda tudi Slovenci: Tadej Pogačar, Primož Roglič in Matej Mohorič.

Poleg njih pa še Peter Sagan, Sonny Colbrelli, Matteo Trentin, Philippe Gilbert, Tim Wellens … Pri ideji in organizaciji je največ sodeloval Matteo Trentin. Kolesarji so se pomerili na krožni dirki. Prevoziti so morali 40 krogov, dolgih 1,3 km. Na koncu so za zmago obračunali Pogačar, Roglič in Colbrelli. Roglič si je privozil rahlo prednost in se je lahko veselil zmage, sprint za drugo mesto pa je dobil Colbrelli pred Pogačarjem.

"To je bila hitra in težka dirka od prvih do zadnjih krogov. V zadnjih krogih smo v ospredju ostali samo še najboljši. Seveda je vedno lepo zmagati in menim, da je to bil lep dogodek. Prav je, da smo se tega udeležili, že zaradi dobrega namena. To je zadnja dirka sezone, ki je zame imela številne vzpone in padce. Zdaj se postopoma pripravljam na naslednjo sezono," je po cilju dejal Roglič.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ