Monika Hrastnik: Ne govorim rada o rezultatih

Monika Hrastnik: Ne govorim rada o rezultatih
07.11.2018 AVTOR: DZ

Moniko Hrastnik so še tretjič zapored razglasili za najboljšo kolesarko sezone. Spustašico, ki sodi v sam svetovni vrh.

Monika Hrastnik je letos med drugim postala tudi evropska prvakinja v spustu. Podvig ji je uspel na Portugalskem. Bila je tudi najboljša v evropskem pokalu. Potem je bila šest na tekmi svetovnega pokala v Lošinju, pa četrta v Leogangu. Zablestela je predvsem s tretjim mestom na tekmi svetovnega pokala v Val di Soleju. Veliko je pričakovala tudi od nastopa na svetovnem prvenstvu, vendar je padla in še zdaj zdravi poškodbo.

“Ni bilo najboljše, ampak upam, da bom padec čimprej pozabila. Trenutno sem na rehabilitaciji v Zrečah. Gre na boljše. Upam, da bom kmalu na kolesu. Večino časa sem ležala, zdaj pa bom kmalu začela s razteznimi vajami in treningi,” je s pokalom v roki priznala Monika Hrastnik, ki se še kako rada spomni tistih najlepših trenutkov v tej sezoni:

“Letos je bila zelo težka sezona. Imela sem 17 startov. Je pa res tudi najboljša do zdaj. Nisem pričakovala česa podobnega, vendar sem se trudila po najboljših močeh. Najbolj mi bo ostalo v spominu tretje mesto iz Val di Sole.” Seveda se ob takih uspehih že lahko veselimo tudi prihodnosti, naslednje sezone: “Dejansko nikoli ne govorim rada o rezultatih. Pokažem, kako se peljem, če se vse poklapa pa je to to.” Najprej pa bo lahko vsaj za trenutek uživala ob priznanju, zaslužila si ga je: “Tretje leto zapored. Pomeni, da sem na pravi poti, da delam prav. Je tudi priznanje za naprej.”

Značke: Gorsko
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ