Morton predelal cestno kolo in prevladoval na gravel maratonu v ZDA

Morton predelal cestno kolo in prevladoval na gravel maratonu v ZDA
17.02.2021 AVTOR: N. Gr., foto: EF Education First

Kolesar EF - Education Firsta Lachlan Morton se velikokrat poda v makadamkarske vode, tokrat je z Alexom Howesom prevladoval na trasi in dobil 100-kilometrsko preizkušnjo Old Man Winter Rally.

Lachlan Morton je glavni pobudnik kombiniranega programa kolesarjev EF Education Firsta, s katerim eksperimentirajo že nekaj let in želijo pridobiti nove navijače ter dvigniti prepoznavnost ekipe. Morton se zelo dobro znajde na makadamkarskih ultramaratonskih preizkušnjah, tokrat pa sta se z ekipnim kolegom Alexom Howesom odločila za nastop na Old Man Winter Rallyju na makadamskih poteh v Boulderju v Koloradu.

Odločila sta se tik pred zdajci, v četrtek je Alex Howes, ki je že nekajkrat nastopil na dirki, pisal Mortonu, če ima za soboto že kakšne načrte in če bi se pomeril na Old Man Winter Rallyju. V odgovor je dobil le dvignjen palec in načrt je bil narejen. Na progo sta se skupaj podala v soboto zjutraj.

Dirka je letos zaradi omejitev, povezanih s koronavirusom, potekala v obliki vožnje na čas. Morton in Howes sta bila razred zase na 100 kilometrov dolgi progi, najprej je Morton postavil najboljši čas 2 ur, 29 minut in 57 sekund, Howes pa je bil le tri sekunde počasnejši. Tekmeci so imeli do 14. februarja čas, da ju premagajo, a sta bila Morton in Howes premočna in Morton se je veselil zaslužene zmage. Na tretjem mestu je David Sachs zaostal že 24 minut.

»Zelo rad nastopam na tej dirki, saj je priložnost, da se vsako leto srečamo z mojimi kolegi, s katerimi treniram in se vozim v Koloradu. Letos sem zelo pogrešal druženje, a sva z Lachyjem želela postaviti dober čas in izkazati podporo kolesarski skupnosti v Koloradu. Vse se nama je poklopilo, letos imava podoben tekmovalni program in tudi med pripravami sva trenirala podobno, zato sva bila približno enako pripravljena, kar se nama je poznalo v dobrem sodelovanju na trasi,« je nastop opisal Howes.

Nastop Mortona je bil poseben tudi zato, ker v nasprotju s prejšnjimi makadamkarskimi preizkušnjami ni uporabljal posebnega gravel kolesa, temveč se je na pot podal kar s svojo specialko za trening. Na Cannondala je namestil obroče s širšimi gravel plašči, uporabil je plašče Vittoria Terreno Dry, FSA-jevo gonilko (53/39) in kaseto 11-32, to pa so bile edine prilagoditve superlahkega cestnega kolesa za težko gravel preizkušnjo.

Morton je po preizkušnji dejal, da so se plašči odrezali zelo dobro in da bi naslednjič potreboval le nekoliko nižji tlak v zračnicah - presenetljivo se tokrat ni odločil za sistem tubeless. Mortonu je na trasi, ki vključuje nekaj vzponov, asfalt in makadamske poti, enkrat počeno zračnico in enkrat je padel, a je vseeno končal z najboljšim časom. Za podobne nastavitve in modifikacije kolesa se je odločil tudi Howes.

Za oba je bila dirka tudi dobra priprava na prvo dirko na cesti - sezono naj bi začela na makadamski klasiki Strade Bianche.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ