Moser: Matej Mohorič je z drugega planeta

Moser: Matej Mohorič je z drugega planeta
31.01.2014 AVTOR: D. Z.
Kolesar Cannondala Moreno Moser je v intervjuju za revijo Tuttobici med drugim pohvalil Mateja Mohoriča in opozoril, da gre za izjemen talent.

Človek z drugega planeta
»On je z drugega planeta. Verjemite mi. Pri zgolj 19 letih tako močan in motiviran. Takega fanta nisem še nikoli videl ali srečal. Zares neverjetno, « je o Mateju Mohoriču dejal Moreno Moser.

Sicer pa je tudi Moreno Moser eden izmed mladih talentov v vrstah Cannondala. Ima šele 23 let, lani pa je blestel predvsem na začetku sezone. O Mateju pa še.

»Zanj boste kaj kmalu spet slišali. Govorimo o talentu na ravni Petra Sagana, le da bo Matej največji pečat pustil na tritedenskih dirkah. Gre za čisti talent. «

"Ima toliko talenta, da bi ga lahko prodajal"
Moser je tudi hitro našel pravo primerjavo. Seveda je Mateja primerja z eno izmed največjih legend moštva Cannondale. Govorimo o Ivanu Bassu, že zmagovalcu dirke po Italiji.

»Spominja na mladega Ivana Bassa, le da je Matej še bolj strikten. Na pripravah si je sobo delil prav z Ivanom. Že on je natančen, pravi garač. No, Mateju je uspelo šokirati tudi Ivana. Zbuja se ob 5.45 ur, spat pa je odšel že ob 20.30 uri. 'Norec'. Matej ima toliko talenta, da bi ga lahko prodajal. «

Moser je lani dobil dirko Strade Bianche, predlani pa je bil najboljši na dirki po Poljski, kjer je dobil tudi dve etapi. Obenem je dobil tudi dirko v Frankfurtu in Laigueglio. Bil je tudi drugi v Montrealu.

Po drugi strani je Matej Mohorič pri komaj 19 letih prestopil v ekipo World Toura. Povsem zasluženo. Lani je postal najmlajši svetovni prvak v kategoriji do 23 let, predlani pa je še med mladinci dobil praktično vse najpomembnejše dirke, tudi cestno dirko na svetovnem prvenstvu. V kronometru je bil drugi.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ