Motorizirano kolo ali zgolj zlomljen okvir? (VIDEO)

Motorizirano kolo ali zgolj zlomljen okvir? (VIDEO)
06.09.2015 AVTOR: D. Z.
So pri Movistarju uporabljali motorizirano kolo? Je bilo kolo, ki ga med etapo skrijejo - vidite lahko na posnetku - zgolj polomljeno? Več v nadaljevanju.

Na spletu se je pojavil zelo zanimiv posnetek, ki je nastal v 9. etapi dirke po Španiji. Zdaj je za kolesarji sicer že 15., a dogajanje na okrepni postaji prej omenjene preizkušnje je bilo vsekakor zanimivo. Še posebej zaradi pogostih namigovanj, da se v profesionalnem kolesarstvu uporablja motorizirani doping. Kot lahko vidite na posnetku, se je spremljevalni avtomobil Movistarja ustavil ob robu ceste.

Tam je že stal eden izmed članov te ekipe, ki je predtem kolesarjem podajal potno hrano in plastenke. Glavni mehanik v ekipi Tomas Amezaga je izstopil iz avtomobila in s strehe vzel eno izmed koles ter ga prislonil ob zid. Obenem je dejal: »Skrij ga, da ga nihče ne vidi. « In takoj so se začela namigovanja, da gre za t. i. motorizirano kolo. A potem so se odzvali tudi pri Movistarju. Zadevo je pojasnil športni direktor Jose Luis Arrieta:

»Iz spoštovanja do sponzorja ne želimo, da bi ljudje videli zlomljen material. To je nekaj, kar prakticiramo zelo pogosto. S tem polomljeno kolo čim hitreje dostavimo mehanikom, ki imajo tako več časa, da ga pripravijo do naslednjega dne. Ker pride tudi do težav z baterijo, smo hoteli pospešiti postopek. Tudi zato smo že odstranili sedež. « Sicer pa pri Movistarju vozijo kolesar Canyon. Deveta etapa je bila gorska. Na ciljnem vzponu je Tom Dumoulin premagal Christopherja Frooma.

 

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ