Motorizirano kolo: Belgijko kaznovali s šestimi leti prepovedi

Motorizirano kolo: Belgijko kaznovali s šestimi leti prepovedi
27.04.2016 AVTOR: D. Z.
Pa je vendarle prišla kazen. Mednarodna kolesarska zveza je sporočila, da so zloglasno Belgijko Femke Van den Driessche kaznovali s šestimi leti prepovedi nastopanja.

Femke Van den Driessche je ime, ki jo bomo vedno povezovali s prvim primerom motoriziranega kolesa. V njenem kolesu so na svetovnem prvenstvu v ciklokrosu v Zolderju našli motor, ki ji je pomagal med dirko. Mednarodna kolesarska zveza je zdaj sporočila, da so Belgijki izrekli kazen. Šest let ne bo smela nastopati na kolesarskih dirkah.

»Kolo smo pregledali z novo metodo magnetne resonance, ki smo jo pri Uciju uvedli letos. Ta naprava je zaznala motor, medtem ko je bilo kolo parkirano. Gre za Vivaxov motor. Nadziralo se ga je prek gumba, ki je bil skrit po trakom na balanci, « so med drugim pri krovni organizaciji zapisali v izjavi za javnost. Kolesarki je kazen pričela teči 11. oktobra 2015 in jo bo odslužila šele 10. oktobra 2021.

Odvzeli so ji tudi vse rezultate, ki jih je dosegla od 11. oktobra 2015 dalje. Med drugim tudi naslova evropske in državne prvakinje v ciklokrosu med mlajšimi članicami. UCI je kolesarko pozvala, naj vrne vse medalje in denarne nagrade. Obenem mora plačati 20 tisoč švicarskih frankov kazni in celotne stroške procesa.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ