Mountain Lust 2019: Odlično vreme na gorski avanturi po planinah nad Bledom

Mountain Lust 2019: Odlično vreme na gorski avanturi po planinah nad Bledom
12.07.2019 AVTOR: Jure Klančar Foto: Lenart Noč

Nepodprta makadamska avantura udeležence popeljala po skritih kotičkih slovenskih gora


Pot polna vzponov ter zasluženih razgledov

Letošnja izvedba nepodprtega tekmovanja Mountain Lust 2019 je udeležence popeljala po 107-kilometrski trasi iz doline Završnice do Bohinjske Bele, kjer so se spopadli s prvim resnim vzponom dneva do Gorjuš, od koder je sledil spust do Bohinja. Glavni izziv je nedvomno predstavljal vzpon na Uskovnico ter Pokljuko, od koder so se tekmovalci približali Debeli peči in tudi dosegli najvišjo točko dneva na 1500 metrih. Sledil je vrtoglav makadamski spust do Radovne, kjer jih je do cilja ločilo le še dvajset večinsko ravnih kilometrov za oddih po slabih 2500 metrih skupnega vzpenjanja.

Tekmovalci so se raznolike trase večinoma lotili na gorskih, nekaj pa tudi na ciklokros in gravel kolesih. Od 107 km je večina trase potekala stran od prometa na makadamu, nekaj pa tudi na asfaltiranih cestah ter pohodniških poteh.

V cilj je s časom 4h in 40min prvi prispel Matej Drinovec na gorskem kolesu, ki je večino poti prevozil sam, ter si zagotovil precejšnjo prednost pred ostalimi, ki so na cilj začeli prihajati šele kakšne pol ure pozneje. Ob prihodu je vse tekmovalce čakalo okrepčilo ter zaslužen počitek ter podelitev.


Poglejte si še nekaj utrinkov iz sobotnega dogodka:
 

Zemljevid trase ter pokali.

Na startu tako gorska kot tudi gravel kolesa.

Zgoden start blizu Žirovnice.

Zgodnji dvojec ubežnikov se je od skupine ločil že v prvih kilometrih.Makadamski vzponi pred Pokljuko tekmovalcem niso prizanašali.

Prvi trije v kategoriji MTB vključno s skupnim zmagovalcem.

Ter še prvi trije (štirje) v kategoriji CX/gravel.


Več fotografij in info o dogodku najdete na spletni strani Mountain Lust.


Značke: Gorsko, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ