Movistar dobil primerno zamenjavo? Nibali potrdil prestop

Movistar dobil primerno zamenjavo? Nibali potrdil prestop
09.08.2019 AVTOR: DZ, foto: sirotti

Po številnih odhodih lahko pri Movistarju vendarle poročajo o prihodu Enrica Masa. Vincenzo Nibali potrdil. Zdaj je uradno. Vozil bo za Trek Segafredo.

Bolj ali manj smo čakali na uradno potrditev in zdaj je tu. 34-letni Vincenzo Nibali je potrdil, da bo v naslednjih dveh sezonah nastopal za moštvo Trek Segafredo. Nibali je zadnja tri leta vozila za Bahrain Merido. Že pred podpisom pogodbe z  Bahrainom Merido – potekla mu je pogodba pri Astani – so si ga želele mnoge ekipe, tudi vodstvo Trek Segafreda. Zdaj pa je vendarle prišlo do prestopa.

"Sledil sem srcu in izbral ekipo, za katero vem, da je zelo resna in konkurenčna. Za motivacijo je dobro, da sponzorji kažejo, kako mi zaupajo. Resnično sem vesel, da lahko v tej ekipi nadaljujem kariero in se že veselim leta 2020," je dejal Nibali. "Vincenzo je velik šampion. Če imaš takega kolesarja v ekipi, to daje tudi drugi veliko več priložnosti, da se kaj naučijo iz izkušenj, ki jih ima in s tem napredujejo. Navdušeni smo, da smo ga pridobili. Prepričani smo, da se bo spet boril za zmago na tritedenski dirki," je dejal glavni menedžer ekipe Trek Segafredo Luca Guercilena.

Vlogo kapetana si bo Nibali – v ekipo bo iz Bahraina Merida pripeljal tudi ožjo skupino sodelavcev s trenerjem Paolom Slongom, maserjem Michelejem Pallinijem in zdravnikom Emiliem Magnijem – razdelil s Richiejem Portom. Prav zanimivo bo, kakšna bo naslednja sezona za Italijana. Želi namreč dobro nastopiti tudi na olimpijskih igrah v Tokiu in svetovnem prvenstvu v Švici. Obe trasi naj bi bili nadvse zahtevni in zato pisani na kožo tudi Nibaliju.

Pri Movistarju bodo po tej sezoni izgubili kar tri vrhunske kolesarje, mojstre za tritedenske dirke. Odhajajo Nairo Quintana, Richard Carapaz in Mikel Landa. Izmed zvezdnikov ostaja Alejandro Valverde. Zdaj pa je vodstvo potrdilo, da so se uspeli dogovoriti z Enricom Masom. 24-letni Španec je zablestel na lanski dirki po Španiji, ki jo je končal na drugem mestu.

Letos je vozil za Deceuninck Quick Step in prvič na dirki po Franciji nastopil kot kandidat za visoka mesta v skupnem seštevku. A letos je blestel Julian Alaphilippe in Mas se je znašel v vlogi pomočnika. Tour je končal na 22. mestu. Z Movistarjem je podpisal triletno pogodbo. Tudi pri Deceuninck Quick Stepu bodo izgubili nekaj kolesarjev. Z Alaphilippom so pogodbo podaljšali do konca sezone 2021, zato pa poleg Masa odhajata vsaj še Elia Viviani in Philippe Gilbert.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ