Movistar izgublja kolesarje

Movistar izgublja kolesarje
24.07.2019 AVTOR: DZ, foto: sirotti

Julij je še kako pomemben mesec za dogovore, podpisovanje pogodb. Pri Movistarju pa so razkrili, da bodo izgubili vsaj dva pomembna kolesarja.

Če julija med dirko po Franciji ne podpišeš nove pogodbe, potem imaš lahko hitro težave pri iskanju kluba. Tako mnogi pravijo. In zato se med samim Tourom veliko govori o tem, kdo bo kam prestopil. Veliko se je v zadnjih dneh govorilo tudi o Movistarju. Ne toliko o tem, s kom se bo ekipa okrepila, kot pa o tem, koga vse bo izgubila.

Na novinarski konferenci ob drugem prostem dnevu na dirki po Franciji pa je glavni menedžer ekipe Eusebio Unzue potrdil, da bosta konec sezone ekipo zapustila Nairo Quintana in letos zmagovalec dirke po Italiji Richard Carapaz. Ekvadorec naj bi podpisal triletno pogodbo z Ineosom, kam bo odšel Quintana še ni znano. Je pa Unzue izrazil upanje, da bo v Movistarju ostal Mikel Landa. A tudi to ni potrjeno.

Govorice, da bo Španec odšel v Bahrain Merido – ekipo bo po sezoni zapustil prvi zvezdnik Vincenzo Nibali – so namreč vse pogostejše. Obenem še ni želel potrditi, če bo z Movistarjem pogodbo podpisal Enric Mas, sicer član Deceuninck Quick Stepa, ki je zablestel z lanskim drugim mestom na dirki po Španiji, na letošnjem Touru pa se je zdaj po neverjetnih predstavah Juliana Alaphilippa prelevil v pomočnika.

"Ne morem vam odgovoriti, če bo Enric Mas dirkal za nas. Tako kot mnoge druge ekipe bi ga radi imeli. Samo še nekaj dni je na voljo, ko bodo ekipe že lahko potrdile, s kom so podpisale nove pogodbe in takrat bomo vedeli. Našo ponudbo ima. Upam, da se bo prav odločil," je pojasnil Unzue. Prav lahko pa se zgodi, da bo Unzue konec leta ostal brez Quintane, Lande in Carapaza. Treh mojstrov za tritedenske dirke.

Značke: Dirka po Franciji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ