Movistar močnejši v novo sezono

Movistar močnejši v novo sezono
14.12.2020 AVTOR: DZ, vir: Movistar

Pri Movistarju bodo okrepili tako žensko kot moško ekipo. Moško so zdaj uradno potrdili. Med 29-imi kolesarji tudi Miguel Angel Lopez.

Po zvezdniški zasedbi, ki v sezoni 2019 vsekakor ni upravičila pričakovanj je Movistar v sezono 2020 zaradi sora z menedžerjem Michelejem Acquadrom ostal brez številnih vrhunskih kolesarjev, kot so Richard Carapaz, Nairo Quintana, Mikel Landa, Andrey Amador …

Veliko upov so polagali na zimzelenega Alejandra Valverdeja, ki pa se letos ni izkazal, ter na Enrica Masa in Marca Solerja. Predvsem Enric Mas je bil na Touru in Vuelti zelo dober, pa čeprav mu na oder za zmagovalce ni uspelo priti. Soler pa je na Vuelti dobil etapo. A to je daleč od najboljših let tega kluba.

Pred sezono 2021 se je ekipa tako nekoliko okrepila. Najvidnejša okrepitev pa seveda Miguel Angel Lopez. Kolumbijec, ki prihaja iz Astane je eden izmed 29-ih kolesarjev, na katere bodo letos Španci računali. Ostajajo tudi Valverde, Soler in Mas. Med močnejšimi okrepitvami je vsekakor Gregor Muhlberger.

Pridobitve pa so še Ivan Garcia Cortina, Gonzalo Serrano in Abner Gonzales. Ekipa je sestavljena iz kolesarjev, ki prihajajo iz 11 različnih držav, kar 16 pa jih je mlajših od 26 let. Movistar je tudi ena izmed redkih World Tour ekip, ki ima tudi žensko ekipo. Letos okrepljeno z zvezdnico tega športa Annemiek Van Vleuten.

Movistar (moška ekipa) 2021: Juan Diego Alba (Kol), Jorge Arcas (Špa), Héctor Carretero (Špa), Dario Cataldo (Ita), Gabriel Cullaigh (VB), Iñigo Elosegui (Špa), Imanol Erviti (Špa), Iván García Cortina (Špa), Abner González (Por), Juri Hollmann (Nem), Johan Jacobs (Švi), Matteo Jorgenson (ZDA), Miguel Ángel López (Kol), Lluís Mas (Špa), Enric Mas (Špa), Sebastián Mora (Špa), Gregor Mühlberger (Avt), Mathias Norsgaard (Dan), Nelson Oliveira (Por), Antonio Pedrero (Špa), José Joaquín Rojas (Špa), Einer Rubio (Špa), Sergio Samitier (Špa), Gonzalo Serrano (Špa), Marc Soler (Špa), Albert Torres (Špa), Alejandro Valverde (Špa), Carlos Verona (Špa) in Davide Villella (Ita).

Movistar (ženska ekipa) 2021: Katrine Aalerud, Aude Biannic, Jelena Erić. Alicia Gonzales, Barbara Guarischi, Sheyla Gutierrez, Sara Martin, Emma Cecille Norsgaard, Lourdes Oyarbide, Andrea Paula Patino, Gloria Rodriguez, Alba Teruel, Leah Thomas in Annemiek Van Vleuten.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ