Movistar razkril imena in dopolnil žensko ekipo

Movistar razkril imena in dopolnil žensko ekipo
02.11.2017 AVTOR: D. Z.
Pri Movistarju so razkrili ekipo za leto 2018. Tudi ta bo manjša, kolesarjev bo 25. Po novem imajo tudi žensko ekipo.

Pri Movistarju bo v sezoni 2018 kar precej sprememb. Omenimo najprej nov projekt. To je ženska ekipa. Zdaj so podpisali pogodbo še z Glorio Rodriguez, ki je tako deseta kolesarka v ekipi, ki je zdaj popolnjena.

Pripeljali so tri tujke. To so Rachel Neylan, ki je prišla iz Orice Scott, Aude Biannic, ki je prišla iz FDJ in Malgorzata Jasinska, ki je letos vozila za moštvo Cylance Pro Cycling. In potem je tu še moška ekipa, ki je seveda deležna največje pozornosti. V ekipi imajo tri zvezdnike. Naira Quintano, Alejandra Valverdeja in novo pridobitev Mikela Lando. Poleg Lande so v ekipo pripeljali še naslednje štiri kolesarje: Rafael Valls, Eduardo Sepulbeda, Jaime Roson in Jaime Castrillo.

Kdo vse pa je odšel? Že med sezono je po hudi poškodbi Adriano Malori sporočil, da končuje kariero. Pogodbe niso podaljšali Danielu Morenu, za katerega se še ne ve, kje bo nadaljeval kariero. Odšli pa so še Jesus in Jose Herrada (Cofidis), Jonathan Castroviejo (Sky), Gorka Izagirre (Bahrain Merida), Rory Sutherland (UAE Team Emirates) ter Alex Dowsett (Katjuša Alpecin). Ekipa je že predstavila nove drese, ki bodo večinoma modri. Zadnji, ki je z ekipo podaljšal pogodbo pa je Dayer Quintana. Kolesarji in osebje se trenutno mudi na krajših “spoznavnih ” pripravah v Pamploni.

Movistar (moška ekipa) 2018: Andrey Amador, Winner Anacona, Jorge Arcas, Carlos Barbero, Daniele Bennati, Carlos Betancur, Nuno Bico, Richard Carapaz, Héctor Carretero, Jaime Castrillo, Victor De La Parte, Imanol Erviti, Rub én Fern ández, Mikel Landa, Nelson Oliveira, Antonio Pedrero, Nairo Quintana, Dayer Quintana, Jos é Joaquin Rojas, Jaime Roson, Eduardo Sepulveda, Marc Soler, Jasha Sütterlin, Rafael Valls in Alejandro Valverde.

Movistar (ženska ekipa) 2018: Aude Biannic, Mavi Garcia, Alicia Gonz ález, Małgorzata Jasinska, Lorena Llamas, Eider Merino, Rachel Neylan, Lourdes Oyarbide, Gloria Rodr íguez in Alba Teruel.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ