Movistar: Ne Froome, čakajo na CCC

Movistar: Ne Froome, čakajo na CCC
23.05.2020 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

Pri Movistarju očitno razmišljajo o morebitnih okrepitvah, potem ko se bodo nekatere ekipe zaradi koronavirusa zagotovo znašle v težavah. Kdo jih zanima?

Kje bo kariero nadaljeval Chris Froome? Bo po koncu sezone ostal pri moštvu Ineos? Bo zapustil ekipo, v kateri je dosegel vse največje uspehe? Mediji celo ugibajo, da bi Froome Ineos lahko zapustil že predčasno, če bi se vse strani strinjale, saj je konkurenca za vlogo kapetana na dirki po Franciji v tej ekipi izjemna.

Kar trije zmagovalci želijo biti kapetani. Poleg Frooma, ki je Tour dobil štirikrat še Geraint Thomas in aktualni zmagovalec Egan Bernal. Mediji tako ugibajo, kam bi Froome lahko odšel. Omenjajo ekipe, kot so Ntt Pro Cycling, Bahrain Merida, Israel Start Up Nation … pa tudi Movistar. Športni direktor te ekipe Max Sciandri pa je zanimanje za Britanca zanikal:

"Iz Gazzette dello Sport so me pred enim tednom ob desetih zjutraj poklicali. Zgodbe nisem poznal in ne vem, zakaj bi Froome želel zamenjati ekipo med sezono." Konec sezone pa se bo umaknil CCC in glede na trenutne razmere bo vodstvo ekipo vsekakor zelo težko našlo novega vlagatelja. Tako bi lahko brez pogodbe ostalo kar 28 kolesarjev, ki so se morali že zdaj sprijazniti z manjšimi plačami.

Od teh 28-ih jih je vsekakor kar nekaj zelo zanimivih. Mojstra za klasike Greg Van Avermaet in Matteo Trentin, pa Ilnur Zakarin, Jan Hirt, Simon Geschke, Alessandro De Marchi … "Po tej novici smo se v ekipi pogovarjali o nekaterih kolesarjih, a menim, da se bodo zanje zanimale tudi nekatere druge ekipe. V trenutni situaciji pa ni čas za to. Prioriteta je, da začnemo z dirkanjem," je dejal Sciandri in dodal:

"Obenem pa dobro poznam menedžerja Jima Ochowitza in prepričan sem, da bo našel sponzorja za leto ali dve. V Kaliforniji ima veliko prijateljev in prepričan sem, da lahko kaj najde." Pri Movistarju so že pred sezono 2020 šli skozi številne spremembe. Med drugim so ekipo zapustili Richard Carapaz, Nairo Quintana, Mikel Landa, Andrey Amador … "Zdaj moramo samo startati. Upam, da se bo vse uredilo. Kar se tiče naših glavnih adutov, Valverde in Enric Mas bosta šla na Tour in Vuelto," je še dodal Sciandri. Na Giro bodo poslali mlajšo ekipo.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ