Movistar: Ne gre za to, da ne bi želeli napadati

Movistar: Ne gre za to, da ne bi želeli napadati
18.07.2016 AVTOR: D. Z.
Nad vožnjo Movistarja in predvsem Naira Quintane so mnogi razočarani. Pa Španci sploh še upajo na končno zmago? S tem vprašanjem so se ukvarjali pri cyclingnews.com.

"Neuspešni napadi "
»Resnica je v tem, da je Sky zares močan. Imajo zelo zelo močno ekipo. Videli ste lahko. Napade, ki ponavadi naredijo veliko škode so brez težav nevtralizirali, « je po 15. etapi dirke po Franciji priznal Nairo Quintana. Kolumbijec tudi v nedeljo ni poskušal z napadom in za Froomom zaostaja že za skoraj tri minute.

»Čeprav smo napadli, smo spet videli Skyevo moč. Astana se je sicer trudila, vendar pa je bilo zaradi hudega ritma in visokih temperatur skozi celotno etapo nemogoče storiti karkoli, « je še priznal Quintana, ki je Tour že dvakrat končal na drugem mestu. Obakrat ga je premagal prav Chris Froome. O Skyevi premoči je govoril tudi glavni menedžer Movistarja Eusebio Unzue, ki je obenem priznal, da tudi Froome še ni pokazal kakršnekoli šibkosti:

"Poels se je poigraval "
»Nobene. Njegova ekipa, še posebej Poels, pa še manj. « Unzue je moral po 15. etapi odgovarjati na mnoga vprašanja predvsem španskih novinarjev. Na trenutke pa se je zdel že nekoliko vdan v usodo:

»Videli ste, da je Aru napadel, Alejandro pa mu je sledil, da bi videli, če lahko naredita občutnejšo razliko. Bilo pa je nemogoče. Poels ju je brez težav ujel. Potem je napadel Bardet in spet je Poels, kadarkoli se mu je zahotelo, vse izničil. Če tega ne naredi Poels, potem pride nekdo drug iz Skya. So popolnoma složni. « Unzue je priznal, da se pri Skyu vidi, da so pripravljeni na vse preizkuse.

"Izolirati Frooma bo zelo težko "
Zato bodo konkurenti težko dosegli želeni cilj. Izolirati Frooma in ga potem poskušati napasti: »Izolirati Frooma bo zelo težko. V naslednjih dneh bomo videli, če bo pokazal kakršenkoli znak šibkosti, « je še potrdil Unzue. Očitno bodo pri Movistarju vse stavili na štiri alpske etape.

Valverde je celo namignil, da je Quintana v nedeljo tudi zato hranil moči, da bi si v naslednjih dveh dneh še nekoliko bolj oddahnil. To je za cyclingnews.com potrdil tudi športni direktor Jose Luis Arrieta: »Ta etapa ni bila primerna za napad. Bila je zahtevna, vendar pa bi moral Nairo precej tvegati na tehnično zahtevnih spustih. Z vidika Naira se to ni izplačalo. Lani je Froome šibkost pokazal šele predzadnji dan, letos pa ne vemo, če jo bo. «

"Napasti moraš učinkovito "
Unzue pa je moral odgovoriti tudi na očitke, da Movistar sploh ne napada: »Ljudje želijo, da bi bolj napadali. Ne gre za to, da ne bi poskušali. Poskusili smo na Ventoux. Napadati ni tako težko, težko je izvesti učinkovit napad. Ne gre za to, da ne bi želeli napadati. Težava je v tem, da smo poskusili, videli pa ste odziv konkurentov. «

In potem je sledil odgovor, ki morda razkriva, da tudi Unzue nima več prav veliko upanja na to, da bi lahko njegov kolesar dobil letošnji Tour: »Hitrost in razmere. Veliko je stvari, ki vplivajo na naš odnos in včasih moraš biti zadovoljen, da sploh lahko slediš skupini z najboljšimi. « Sicer pa sta na četrtem in petem mestu v skupnem seštevku kar dva kolesarja Movistarja. Quintana in Valverde, ki je letos že dirko po Italiji končal na tretjem mestu.

Značke: Dirka po Franciji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ