Movistar: Tlakovci so preveč nevarni

Movistar: Tlakovci so preveč nevarni
20.10.2017 AVTOR: D. Z.
"Če nečesa ne razumem, potem je to vključitev tlakovanih odsekov. To je preveč nevarno," je dejal glavni mož Movistarja Eusebio Unzue.

Kot smo že zapisali, naslednja dirka po Franciji bo v deveti etapi spet zavila tudi na tlakovane odseke, ki jih poznamo z dirke Pariz-Roubaix.

Nekateri so navdušeni, drugi pa ne tako zelo. Dejstvo je, da lahko etapa pokvari načrte mnogim favoritom za končno zmago. Naslednje leto jih bo največ do zdaj. 15 odsekov v skupni dolžini 21 kilometrov. Nad tem vsekakor ni navdušen glavni mož Movistarja Eusebio Unzue: “Če nečesa ne razumem, potem je to vključitev tlakovanih odsekov. To je preveč nevarno. Kolesarstvo je že tako zelo nevaren šport. Na tlakovcih pa se tveganje še poveča. Tlakovci bi morali biti na klasiki Pariz-Roubaix in nikjer drugje.

Sicer pa so tlakovce v traso uvrstili tudi že leta 2015, ko ni prišlo do odstopov, in leta 2014, ko je v slabem vremenu padel in odstopil tudi Christopher Froome. Vincenzo Nibali je takrat naredil velik korak proti končni zmagi. Unzue je kljub vsemu optimistčen: “Tlakovci niso tak minus za Naira. Leta 2015 je bil dober, saj je zasedel 23. mesto in ni izgubil časa. ” Kaj pa preostala trasa? Unzue priznava: “Mislim, da je to dober Tour za Naira Quintano. Na taki trasi bo konec julija najbolj nagrajen odličen hribolazec.

Značke: Dirka po Franciji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ