Movistarjeva premoč v Argentini

Movistarjeva premoč v Argentini
01.02.2019 AVTOR: DZ, foto: Movistar

Dirka po San Juanu. Premoč Movistarja. Popustil je tudi Julian Alaphilippe. Winner Anacona do zmage in prevzema vodstva v skupnem seštevku.

Na dirki po San Juanu so se kolesarji po dnevu premora soočili z najtežjo, peto etapo. San Martin je gostil start, cilj pa Alto Colorado. Etapa je bila dolga 170 kilometrov. Kolesarji so morali premagati štiri kategorizirane vzpone. Najprej vzpon tretje kategorije, potem dva druge in še zaključni klanec prve kategorije. Cilj je bil na 2624 metrih nadmorske višine. Govorimo o 19 kilometrov dolge klancu s 4,4 odstotnim naklonom. Junak dveh etap Julian Alaphilippe je branil majico vodilnega v skupnem seštevku, a jasno je bilo, da imajo za težje vzpone nadvse močno ekipo tudi pri Movistarju. Najprej se je v beg podala skupina 15 kolesarjev in privozili so si že skoraj osem minut prednosti. Potem pa so v glavnini moči pri lovu združili kolesarji treh moštev: Lotto Soudal, Quick Step in Movistar. Kmalu je prišlo do večje selekcije.

30 kilometrov pred ciljem so imeli ubežniki vsega tri minute prednosti, potem pa so narekovanje ritma povsem prevzeli Movistarjevi kolesarji. Slabih 15 kilometrov pred ciljem sta napadala Winner Anacona in Parades. Skupaj sta ujela in prehitela ubežnike, medtem ko so kolesarji Deceuninck Quick Stepa s težavo narekovali ritem v vse manjši zasledovalni skupini. Za dodatno selekcijo je poskrbel Richard Carapaz in Alaphilippe se je znašel v težavah. Sledili so novi napadi, tudi Oscar Sevilla je pospešil. Anaconi in Pradesu se je uspel priključiti še Montoya in trojica se je udarila za zmago. Anacona je zmagal pred Paredesom in Montoyo. Kolesarji so postopoma prihajali na cilj. Alaphilippe je celo poskušal z napadom dva kilometra pred ciljem, vendar pa mu je uspel odgovoriti tudi Nairo Quintana. Alaphilippe je tako izgubil vodstvo v skupnem seštevku. Zdaj je to prevzel Anacona, ki ima pred Alaphilippom kar 41 sekund prednosti. Sledijo Sevilla, Conti, Grossschartner, Carapaz, Paredes, Quintana, Evenepoel, ki je najboljši med mladimi kolesarji, Benoot, Mader … Do konca dirke sta še de etapi.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ