MTB Slavnik šestič

MTB Slavnik šestič
30.04.2024 AVTOR: Uredništvo

Pobočja Slavnika bodo postregla z že 6. izvedbo enega večjih in bolje organiziranih gorskokolesarskih maratonov pri nas.

MTB Slavnik bo v nedeljo, 12. maja 2024, z izhodiščem na znanem prizorišču pri vaškem domu v Hrpeljah.

Lanskoletni dogodek je bil prilagojen zaradi vremena, vendar to ni ustavilo več kot 350 udeležencev, ki so se podali na gorskokolesarsko poslastico po pobočjih Slavnika. Razgibane trase in dobra organizacija niso pustili nikogar ravnodušnega.

Tudi letos organizator pripravlja 3 trase - 29, 44 in 66 km za različne okuse in stopnje pripravljenosti, tradicionalno pa so dobrodošli tudi udeleženci z električnimi kolesi, ki imajo svojo kategorijo. Novost bo družinska trasa Lisička in poligon za mini maraton, ki bo letos še posebej razgiban in zanimiv.

Zgodba MTB Slavnika ni zgolj športna, ampak je tudi turistično obarvana. Poudarek je namreč na promociji okolja in lokalnih ponudnikov, ki na osrednjem prizorišču ponujajo pestro dogajanje tudi za spremljevalce udeležencev in ostale obiskovalce. Poleg glasbe, podelitve in nastopov lokalnih skupin bo zadišalo po tradicionalnih dobrotah iz kotlov lokalnih društev iz Občine Hrpelje-Kozina, ki jih bodo okušali tudi udeleženci ob prihodu v cilj. Dejansko se dogajanje prične že dan prej, v Hotelu Admiral, kjer bo potekalo druženje udeležencev ob zgodnjem prevzemu startnih številk.

Prijave na prvovrstni dogodek so že odprte in na voljo na spletni strani www.mtbslavnik.si, kjer najdete tudi vse ostale podrobnosti programa. Na voljo je še 50 vročih žemljic po ugodnejši ceni, zato pohitite s prijavo.

Gostiteljici dogodka sta Občina Hrpelje-Kozina in Mestna občina Koper.

Predstavitveni video:

Značke: Gorsko
Ključne besede:
maraton MTB Slavnik
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ