MTN umika sponzorstvo ekipe; namesto njih Dimension Data?

MTN umika sponzorstvo ekipe; namesto njih Dimension Data?
29.07.2015 AVTOR: Matej Zalar
Eden od dveh glavnih sponzorjev ekipe, afriško telekomunikacijsko podjetje MTN, bo po koncu sezone umaknilo podporo kolesarski ekipi. Prihodnost ni pod vprašajem.
MTN bo umaknil sponzorstvo po koncu sezone 2015, odločitev pa je posledica zmanjševanja izdatkov za sponzorske namene, ne le v kolesarstvu, temveč v vseh športnih panogah. 

Odločitev je prišla kot precejšnje presenečenje, saj je afriška ekipa MTN-Qhubeka z odličnimi rezultati na Touru poskrbela za širitev prepoznavnosti znamke, hkrati pa požela tudi simpatije športne javnosti.


MTN naj bi od začetka leta 2013, ko so se podali v kolesarstvo, za sponzoriranje ekipe porabil približno pet milijonov funtov. "Če upoštevamo zahtevno poslovno okolje, ki trenutno vlada za telekomunikacijska podjetja, smo morali nekaj spremeniti. Ne le pri Qhubeki, tudi pri številnih drugih dogovorih se nam zdi, da za vloženi denar ne dobimo dovolj, zato bomo prekinili nekatera sponzorstva," je povedal vodja korporacijskega poslovanja MTN-ja Chris Maroleng. 

MTN-Qhubeka je na Touru presenetila z izvrstnimi rezultati. Vknjižili so 14 uvrstitev v prvo deseterico, etapno zmago Steva Cummingsa na dan Nelsona Mandele in štiri dni v pikčasti majici, ki jo je nosil Daniel Teklehaimanot.

Nekoliko presenečen nad novico je bil tudi vodja ekipe Douglas Ryder, a v izjavi ni deloval preveč zaskrbljen. "Ekipa ima veliko možnosti za naprej, obstaja velik interes sponzorjev, zato se za prihodnost ni potrebno bati. Novica nam ne bo pokvarila načrtov."


Že pred začetkom Toura so v ekipi objavili partnerstvo s podjetjem Dimension Data, ki prav tako prihaja iz Južne Afrike. Dimension Data je z organizatorji Toura, podjetjem ASO, sklenil petletno pogodbo o sodelovanju, po kateri bodo glavni tehnološki pokrovitelj Toura.

Ryder je še pred prekinitvijo sodelovanja z MTN-jem povedal, da si v ekipi želijo statusa World Tour ekipe za prihodnje leto. Sedaj bo to nekoliko težje uresničljivo, pojavljajo pa se govorice, da bo Dimension Data prevzel vlogo glavnega sponzorja ekipe.

"So novi v kolesarstvo, a gre za afriško podjetje, ki je prav tako kot mi začelo nastopati na globalnem trgu. Navdušeni smo, počakajmo še nekaj tedno, mogoče pa še povečajo vložek v našo ekipo in prevzamejo vodenje. Nič še ni 100 odstotno potrjeno, je pa precej velika verjetnost, da se bo to zgodilo," je dejal Ryder.

Za prihodnost afriške ekipe se tako ne gre bati, z nekoliko večjim vložkom in širšim kadrom pa bodo nedvomno nevarni za sam vrh tudi v prihodnji sezoni.
Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ