Muc-Off No Puncture Hassle

Muc-Off No Puncture Hassle
14.03.2019 AVTOR: BOŠTJAN SVETE

Muc-Off je s tesnilno tekočino v domiselni embalaži poskrbel, da priprava obročnika brez zračnice ni več umazano opravilo. Že ob prvem poskusu nam je postopek vzel vsega deset minut časa.

V 140-mililitrski embalaži je za 8 meric tekočine. Proizvajalec priporoča naslednje količine:

  • cestni plašči: 30−45 ml (od 2 do 3 merice),

  • makadamkarski plašči: 60−75 ml (od 4 do 5 meric),

  • gorska kolesa, 27,5": 60−75 ml (od 4 do 5 meric),

  • gorska kolesa, 29": 105−140 ml (7 meric ali celotna vrečka),

  • gorska kolesa, spust: 120−140 ml (8 meric ali celotna vrečka).

Kompletu je priložena tudi UV-lučka za pregled plašča. Proizvajalec obljublja, da sredstvo zatesni do 6-milimetrske odprtine, deluje pa šest mesecev. Tesnilna tekočina je nekorozivna in biološko razgradljiva ter jo je mogoče preprosto sprati z vodo.

Gorska kolesa srednjega in višjega cenovnega razreda so praviloma že tovarniško opremljena z obročniki, prilagojenimi za sistem brez zračnic. Tako potrebujemo le še ustrezne plašče, ventilčke in tesnilno tekočino. Bistvena prednost sistema plaščev brez zračnic je možnost vožnje z nižjim tlakom, a predelava je lahko precej neprijeten postopek, ki z nekaj nespretnosti tudi ne uspe. S tesnilno tekočino Muc-Off si ne boste umazali prstov, saj jo lahko po preprostem postopku vlijemo kar preko ventilčka.

Delavnica ostane čista

Praviloma se postopek predelave začne s čiščenjem obroča in plašča, odstranitvijo zračnice in namestitvijo ventilčka za sisteme brez zračnic. Plašč potem namestimo na obroč z ene strani v celoti, z druge pa toliko, da lahko skozi špranjo vlijemo polnilno tekočino. Enako lahko storimo tudi, če uporabljamo Muc-Offov izdelek: ustrezno količino tesnilne tekočine lahko vlijemo neposredno iz embalaže ali s priloženo merico.

Bolj snažna možnost pa je postopek predelave preko ventilčka. Najprej seveda vstavimo ventilček in v celoti, torej z obeh strani, namestimo pnevmatiko na obroč. Potem s priloženim plastičnim nastavkom odvijemo jedro z ventilčka. Nanj namestimo vrečko s tesnilno tekočino. Obroč obrnemo tako, da je ventil najbližje tlem (v položaju 6 na uri). Na hrbtni strani vrečke je merilna skala, ki je v pomoč pri odmerjanju ustrezne količine tekočine.

Ko iztisnemo želeno tekočino, obročnik obrnemo tako, da je ventilček v položaju 3 ali 9 na uri, odstranimo vrečko in privijemo jedro ventila. Plašč do maksimalnega dovoljenega tlaka napolnimo z zrakom, kar je najbolj učinkovito s kompresorjem ali s posebno tlačilko za plašče brez zračnic. Pokanje je pri polnjenju običajno, saj to pomeni, da robovi plašča učinkovito nalegajo ob robove obročnika.

Obročnik zavrtimo in ga obračamo v vse smeri, da se tekočina razporedi po celotni notranji površini in zatesni mikropore. Na koncu tlak spustimo na želeno vrednost.

Značke: Gorsko
Ključne besede:
Muc-Off
Komentarji
Ta novica še nima komentarjev
*Za komentiranje morate biti prijavljeni.
Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ