Mugerli do zmage po dolgem pobegu, Tratnik ostaja vodilni

Mugerli do zmage po dolgem pobegu, Tratnik ostaja vodilni
10.06.2017 AVTOR: D. Z.
Matej Mugerli je dobil najdaljšo etapo na dirki po Slovaški. Jan Tratnik spet v ospredju in ostaja v majici vodilnega v skupnem seštevku. Na Poljskem Gašper Katrašnik spet med najboljšimi.

Na dirki prve kategorije po Slovaški je za kolesarji tretja etapa, ki je bila obenem tudi najdaljša. Na poti od Nitre do cilja v Trnavi so morali kolesarji prevoziti kar 221 kilometrov in štiri kategorizirane gorske cilje. Tokrat dolgo ni prišlo do pravega pobega.

Šele po uri in pol dirkanja se je v ospredju izoblikovala skupina 11 kolesarjev, med katerimi je bil tudi Matej Mugerli (Amplatz BMC). Pridružili so se mu še Jose Amador (Manzana), Dieter Vanthourenhout (Marlux), Markus Kopfauf (WSA-Greenlife), Oleksandr Polivoda (Kolss), Sergey Luchšenko (Astana), Andris Vosekalns (Rietumu Riga), Moriz Fussnegger (0711-Cycling), Timothy Rugg (Bike Aid), Juraj Lajcha (Slovaška) in Martin Mahdar (Dukla Banska Bystrica). Privozili so si že nekaj več kot štiri minute prednosti.

Potem pa je to razliko pričelo zmanjševati prav moštvo Jana Tratnika, torej CCC Sprandi Polkowice. Jan Tratnik je namreč vodilni v skupnem seštevku, med ubežniki pa je bilo nekaj kolesrjev, ki so za njim zaostajali za manj kot minuto. Na vzponu Štemberg je odločno napadel Mugerli, slediti pa mu ni mogel nihče več. Preostale je glavnina 30 kilometrov do cilja ujela, medtem ko je imel Mugerli 20 kilometrov pred ciljem še dve minuti in pol prednosti. Nadaljeval je v samostojnem pobegu, glavnina pa ga ni uspela več ujeti. Po skoraj petih urah in pol dirkanja se je veselil zaslužene zmage.

Glavnina se je z zaostankom sedmih sekund v sprintu udarila za drugo mesto. To je pripadlo Josefu Cernyju. Vodilni Tratnik je bil tretji in je tako obdržal vodstvo. Zdaj ima pred Cernyjem 17 sekund prednosti. Tretji je Ricardo Vilela, ki zaostaja za 32 sekund. “Na koncu smo imeli veliko sreče, saj je prišlo tik pred črto do padca. Z Josefom sva se mu uspela izogniti in tako sva zasedla drugo in tretje mesto. Vesel sem, da nisem padel, ” je za uradno spletno stran ekipe CCC Sprandi Polkowice dejal Jan Tratnik in obenem pohvalil ekipo, ki mu je pomagala obdržati majico. Do konca je samo še ena etapa.

Malopolska
Na dirki druge kategorije po Malopolski pa uspešno nastopajo kolesarji Adrie Mobila. Za njimi je že druga etapa. Gašper Katrašnik je po drugem mestu v prvi etapi spet posegel med najboljše. Tretja etapa je potekala v mestu Sacz.

Dolga je bila 143 kilometrov. Po skoraj treh urah in pol dirkanja pa se je zmage po samostojnem pobegu veselil Maciej Paterski. Skupina 25 kolesarjev, ki se je udarila za drugo mesto je za njim zaostala za minuto in štiri sekunde. Drugi je bil Patryk Stosz, tretji pa Gašper Katrašnik. V tej skupini sta bila še Radoslav Rogina in Žiga Grošelj. Katrašnik je zdaj tudi drugi v skupnem seštevku, za Paterskim pa zaostaja za minuto in sedem sekund.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ