Mugerli najboljši na Istrski pomladi! Marinu etapa!

Mugerli najboljši na Istrski pomladi! Marinu etapa!
17.03.2013 AVTOR: D. Z.
Matej Mugerli (Adria Mobil) je veliki zmagovalec dirke Istrska pomlad. Zadnjo etapo je dobil Matej Marin (Gourmetfein-Simplon).

Rezultati 3. etape:
1. Matej Marin (Slo) Gourmetfein Simplon 3:31:42
2. Sergej Renev (Kaz) Astana kontinental
3. Jan Tratnik (Slo) Tirol vsi isti čas
4. Martin Otoničar (Slo) Radenska 0:18
5. Aljaž Hočevar (Slo) Adria Mobil
6. Joachim Tolles (Nem) Hed by Staps
7. Matej Mugerli (Slo) Adria Mobil
8. Jan Sokol (Aut) Gourmetfein-Simplon
9. Ivan Stević (Srb) Tusnad
10. Radoslav Rogina (Hrv) Adria Mobil

Istrska pomlad, končni vrstni red:
1. Matej Mugerli (Slo) Adria Mobil 11:39:48
2. Radoslav Rogina (Hrv) Adria Mobil 0:07
3. Patrik Sinkewitz (Nem) Meridiana Kamen isti čas
4. Silvio Herklotz (Nem) Stolting 0:17
5. Tadej Valjavec (Slo) Sava Kranj 0:17
6. Jesus Ezquerra (Špa) Leopard-Trek 0:21
7. Kristian Jensen Haugaard (Dan) Leopard-Trek 0:23
8. Ricardo Zoidl (Avt) Gourmetfein-Simplon 0:24
9. Matija Kvasina (Hrv) Gourmetfein-Simplon isti čas
10. Jan Polanc (Slo) Radenska 0:29
12. Luka Pibernik (Slo) Radenska 0:39
15. Jure Golčer (Slo) Tirol 0:44
16. Matej Mohorič (Slo) Sava Kranj isti čas
26. Tim Mikelj (Slo) Sava Kranj 1:13
27. Andi Bajc (Slo) RSC Amplatz 1:14

Zadnja etapa dirke se je začela v Pazinu, zaključek pa je potekal v Umagu in njegovi okolici, kjer so kolesarji vozili kroge. Rumeno majico so branili kolesarji Adrie Mobila. Že kmalu po startu se je v beg podala skupina petih kolesarjev Matej Marin, Sregej Renev, Jan Tratnik, Marko Pavlič in Orken Ahmet.

Prav nihče izmed ubežnikov rumene majice resneje ni ogrožal. Zato so si privozili tudi več kot pet minut prednosti. Ubežniki so se tudi pomerili za etapno zmago. V sprintu je zmagal Matej Marin. Drugi je bil Sergej Renev, tretji pa Jan Tratnik. Martin Otoničar je dobil boj glavnine, ki je zaostala za 18 sekund. Takoj za njim je ciljno črto prečkal še Aljaž Hočevar.

V skupnem seštevku ni prišlo do sprememb. Matej Mugerli je uspel ubraniti rumeno majico. Ohranil je sedem sekund prednosti pred klubskim kolegom iz Adrie Mobila Radsolavom Rogino. Z istim zaostankom je na tretjem mestu dirko končal Patrik Sinkewitz. Med deseterico sta končala še dva Slovenca. Tadej Valjavec je bil peti, Jan Polanc pa 10.

»Danes je dirka minila brez zapletov, pred etapo smo načrtovali tak razplet in imeli vse pod nadzorom. Zahvala za zmago gre celotni ekipi, ki je delovala fenomenalno. Boljšega začetka sezone si skoraj ne bi mogli želeti. V sredo nas že čaka etapna dirka Coppi e Bartalli. Najprej se bom poskusil spočiti in na dirki izkoristit trenutno formo, « je za uradno spletno stran moštva Adria Mobil dejal veliki zmagovalec Mugerli.

Z zmago je bil zadovoljen tudi terner Boštjan Mervar: »Z razpletom na dirki smo lahko več kot zadovoljni. Dvojna zmaga v skupni razvrstitvi je zmaga cele ekipe, ki je skozi celo dirko delovala vrhunsko. Matej in Rado sta s pokazala svojo kvaliteto ter z izkušenostjo in pomočjo ekipe uspela zadržati vodstvo. V današnji etapi se je ponovno izkazal Hočevar, ki je poleg tega, da je lovil ubežnike, na koncu še odlično sprintal. «
Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ