Mugerli v Azerbajdžanu, Novak na Poljskem, Jenko v Ajdoviščini

Mugerli v Azerbajdžanu, Novak na Poljskem, Jenko v Ajdoviščini
08.05.2016 AVTOR: D. Z.
Matej Mugerli je končal dirko po Azerbajdžanu. Domen Novak do dveh majic na Poljskem. Kriterij v Ajdovščini pa je dobil Robi Jenko.

DIRKA PO AZERBAJDŽANU
Najprej v Azerbajdžan. Končala se je dirka po tej državi. Spada med dirke prve kategorije. Matej Mugerli je po zmagi v eni etapi v zadnji zasedel osmo mesto. Sprint je dobil Michael Schwarzmann. Mugerli je z ekipo Synergy Baku, ki jo je vodil Andrej Hauptman zasedel prvo mesto v konkurenci ekip. Dirko pa je dobil Avstrijev Markus Eibegger. Rinaldo Nocentini je bil drugi, tretji pa Nikita Stalnov. Mugerli je dirko končal na 17. mestu.

POLJSKA
Kolesarji Adrie Mobila pa so nastopali na etapni dirki druge kategorije CCC Tour na Poljskem. Najboljši predstavnik ekipe je bil mladi Domen Novak. V prvi etapi je bil 12. V kraljevski tretji etapi pa je bil peti. To etapo je dobil Jiri Polnicky. V tej skupini najboljših je bil tudi Jure Golčer, ki je zasedel 13. mesto. Dirko je dobil Oleksander Polivoda. Michele Gazzara se mu je še najbolj približal. Zaostal je za 11 sekund. Tri sekunde počasnejši je bil tretji Jiri Polnicky. Domen Novak je dirko končal na 12. mestu, Jure Golčer pa je bil 13. Novak pa je oblekel kar dve majici. Bil je najboljši na gorskih ciljih in tudi najboljši med mladimi kolesarji.

AJDOVŠČINA
V Ajdovščini so organizirali kriterij v središču mesta. Tokrat je deževalo in ceste so se spremenile v pravo drsalnico. Poleg dečkov, mlajših mladincev, mladincev in žensk, so se na progi pomerili tudi mlajši člani in člani. Člani in mlajši člani so morali prevoziti 54 kilometrov. Končne zmage se je veselil Robi Jenko (Radenska Ljubljana). Luka Pibernik (Lampre Merida) je bil drugi, tretji pa Avstralec Bayly Cameron (Attaque Team Gusto). Laura Šimenc je zmagala med članicami, med mladinkami pa Karin Penko. Aljaž Jarc je dobil dirko mladincev, Žan Rataj pa dirko mlajših mladincev. Gaber Vandur je bil najboljši deček A, deklica pa Ana Ahačič. Tin Hočevar je bil najboljši deček B, deklica B pa Klara Čemažar. In še kategoriji C. Aljaž Turk je bil najboljši deček C, Hana Kranjec Žagar pa najboljša deklica C.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ