Na Absa Cape Epic-u Ivonne Kraft in Peter Vesel dominirata že tretji dan

Na Absa Cape Epic-u Ivonne Kraft in Peter Vesel dominirata že tretji dan
19.03.2015 AVTOR: BOSTJAN SVETE
Z odlično predstavo na 4. etapi sta svojo prednost v skupnem seštevku Ivonne Kraft in Peter Vesel v kategoriji mešnih dvojic povečala že na dobrih 21 minut.
Prva zasledovalca ENS RH77 sta današnjo etapo končala šele na 4. mestu, vse bolje pa gre tudi ekipi Asrin Cycling na tretjem mestu.

V moški konkurenci sta današnjo etapo dobila domačina iz ekipe Scott Factory Racing, Philip Buys in Matthys Beukes. Ekipi Topeak Ergon in Investec-Songo-Specialized sta skupaj prevozili ciljno črto, minuta za njima pa še Bulls-a. V skupnem seštevku še naprej ostajata na vrhu Christoph Sauser in Jaroslav Kulhavy, sledita pa ekipi Topeak Ergon in Multivan Merida. Petra Karadža je s svojim partnerjem danes malo bolj “postopal ” po progi, skupno sta zdrsnila na 42. mesto v kategoriji.

Pri damah ni sprememb, Ariane in Annika sta zopet pometli s konkurenco in več kot očitno je, da je njuna napaka pred včerajšnjim bila popolnoma nenamerna. Sally Bigham pa je potem, ko je že pred startom Absa Cape Epic 2015 izgubila sotekmovalko Blažo Klemenčič zaradi poškodbe kolena, včeraj zaradi vročinske izčrpanosti izgubila še sotekmovalko Christino Kollmann s katero je začela dirko in končati bo morala sama. Danes je bila le 6 minut za vodilnima damama.

Do cilja so le še tri etape

 

Absa Cape Epic 2015 - Ivonne in Peter v 3. etapi ponovno na vrhu


Ivonne Kraft in Peter Vesel sta s ponovnim prvim mestom na najdaljši 3. etapi ubranila majico vodilnih in prednost pred zasledovalci še povečala.


Ekipa Etis ima tako pred drugo uvrščeno ekipo ENS RH77 v skupnem seštevku že dobrih 8 minut prednosti. Sabine Sommer in Rene Haselbacher sta danes izgubila namreč še dodatnih 7 minut, saj sta Ivonne in Peter iz dneva v dan hitrejša.

V ženski in moški konkurenci ni večjih sprememb. Obe Specialized ekipi še naprej dominirata Absa Cape Epic. Ariane Kleinhans in Annika Langvad (RECM Specialized) sta po včerajšnji kazenski uri in nekaj minut pribitka in posledični izgubi vodilne pozicije danes stvari postavili na svoje mesto.

Christoph Sauser in Jaroslav Kulhavy (Investec-Songo-Specialized) pa ostajata na vrhu moške konkurence pred drugo uvrščeno ekipo Topeak Ergon in ekipo Multivan Merida na tretjem mestu. Petar Karadža in Jonathan Wallace sta po malo slabši etapi padla na 21. mesto v svoji konkurenci.

Sledi 4. etapa 111 km in 2000 višinskih metrov.

Značke: Cestno, Gorsko
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ