Na aerodinamičnih testiranjih ekipe Sky (VIDEO)

Na aerodinamičnih testiranjih ekipe Sky (VIDEO)
10.01.2016 AVTOR: Matej Zalar
Ekipa GCN-ja je dobila unikatno priložnost, da prisostvuje aerodinamičnim pripravam na velodromu ekipe Sky. Poglejte, kaj so ugotovili.
Ekipa Sky vedno zelo skriva svoje inovacije na vseh področjih, tudi pri aerodinamiki. Tokrat pa so novinarski ekipi Global Cycling Networka dovolili, da jih obišče na aerodinamičnih testiranjih pred sezono na velodromu. 

V posnetku lahko opazujemo, kako so svoj položaj na cestnem kolesu in kolesu za kronometer preverjali Michal Kwiatkowski, Mikel Landa in Geraint Thomas. Vsi kolesarji so najprej v določenem položaju pri določeni hitrosti odpeljali osem krogov, pri tem pa so jim odčitali podatke z merilca moči. Ko so ugotovili idealen položaj kolesarja, so vse meritve odčitali še na trenažerju.

Seveda položaj, ki ga vzpostavijo na velodromu, ni nujno najboljši na cesti, saj mora biti kolesar bolj osredotočen na okolico. A vseeno so pri omenjenih kolesarjih naredili določene popravke, predvsem pa je po njihovih besedah to zelo pomembno za njihovo psiho. Veliko jim namreč pomeni, da na kolesu vedo, da kolesarijo v optimalnem položaju in se s tem ne obremenjujejo.

Več o tem si poglejte v zelo informativnem videu, v katerem lahko spoznate tudi nekatere akterje iz ozadja, ki skrbijo za uspehe ekipe Sky in njihovih kolesarjev.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ