Na brutalnem Ezaru najboljši Alexandre Geniez, Contador spet zaostal

Na brutalnem Ezaru najboljši Alexandre Geniez, Contador spet zaostal
23.08.2016 AVTOR: Matej Zalar
Alberto Contador je Vuelto začel katastrofalno, saj ima po treh etapah že minuto in pol zaostanka. Froome z najboljšimi.

Tretja etapa dirke po Španiji je bila hkrati prva, ki se je končala s ciljnim vzponom. Kolesarji so se skozi celotno etapo vozili po razgibanem terenu, zaključek pa je bil naravnost brutalen.

Etapa se je namreč končala na vzponu Mirador del Ezaro, ki so ga prvič uporabili na Vuelti šele leta 2012, ko je etapo dobil Joaquim Rodriguez. Vzpon je sicer dolg le 1,8 kilometra, a se na najbolj strmem odseku, nekakšni podaljšani šikani, naklonina povzpne na kar 30 odstotkov.

Klanec je tako strm, da nanj osebni avtomobili lahko pridejo le v prvi prestavi, dostop pa je za vsa tovorna vozila v vseh letnih časih prepovedan. A vzpon poleg zahtevnosti skriva tudi enega najlepših pogledov v Galiciji, saj se z vrha vidi vse do morja.

Kolesarjev pa razgled ni preveč zanimal, šlo je namreč za prvi pravi obračun v boju za rdečo majico in kazalec pripravljenosti. Tik pred vzponom je grdo padel Miguel Angel Lopez, ki bi bil na dirki prvi mož Astane. Španec je sicer borbeno pripeljal do konca, a s skoraj 13 minutami zaostanka so vse možnosti za visoko uvrstitev splavale po vodi. Odstopil je tudi Warren Barguil.

Zadnji klanec je pomenil le boj za preživetje vsakega kolesarja, najbolje se je znašel član FDJ-ja Alexandre Geniez. Drugi je bil Movistarov Ruben Fernandez, nato pa so skupaj v cilj prišli Esteban Chaves, Chris Froome in Alejandro Valverde.

Nairo Quintana je za to skupino zaostal le šest sekund, precej slabše pa se je odrezal Alberto Contador, ki je zaostal še 22 sekund več. V skupnem seštevku zdaj vodi Fernandez, kolesarje pa danes čaka še ena razgibana etapa, ki se bo končala na vrhu vzpona na San Andre de Teixido.

 

 

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ