Na dirki po Baskiji najprej zahteven kronometer

Na dirki po Baskiji najprej zahteven kronometer
08.04.2019 AVTOR: DZ

Začela se je prestižna dirka po Baskiji. Zahteven uvodni kronomoeter je bild Maximillian Schachmann. Najboljši izmed treh Slovencev je bil Tadej Pogačar na 18 mestu.

Začela se je dirka, ki jo je lani kljub padcu v zadnji etapi tako zelo prepričljivo dobil Primož Roglič. Govorimo o dirki po Baskiji. Primož Roglič zmage ne brani, saj se v Sierra Nevadi pripravlja na dirko po Italiji. Zato pa so v Baskijo prišli trije Slovenci. Grega Bole in Luka Pibernik zastopata barve Bahraina Meride, Tadej Pogačar pa moštvo UAE Team Emirates.

Najprej je bil na sporedu zahteven, 11,3 km dolg posamični kronometer v mestu Zumarraga. Prvi del je bil ravninski, potem so so kolesarji nekoliko spustili, sledil pa je nadvse zahteven del. Govorimo o 2,2 km dolgem klancu z 9,5-odstotnim povprečnim naklonom. Govorimo o vzponu tretje kategorije, katerga najstrmejši odsek je bil 30-odstoten. Mnogi kolesarji so se odločili za menjavo koles ob vznožju tega vzpona.

Do tja so vozili kolesa za kronometer, potem pa so pot nadaljevali z običajnimi kolesi. Dež je vse skupaj še otežil, tako da so imeli mnogi kolesarji na vzponu težave. Celo George Bennett je padel. Kasnejši zmagovalec Maximilian Schachmann je celotno vožnjo na čas premagal s kolesom za kronometer. Njegov čas 17:10 je bil za vse nedosegljiv.

Najbolj se mu je približal Daniel Felipe Martinez. Zaostal je za deset sekund. Sekundo več je izgubil Michal Kwiatkowski. Eden izmed največjih junakov prvega dela sezone Julian Alaphilippe bil četrti. Sledili so Adam Yates, Patrick Konrad, Ion Izagirre, Enric Mas, Geraint Thomas in Hugh Carthy. Odlično se je na tako zahtevni trasi znašel Tadej Pogačar. Z zaostankom 43 sekund je bil 18. Luka Pibernik je bil 106., Grega Bole pa 141.

Značke: Cestno
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ