Na dirki Po Kataloniji uvodna etapa Primožu Rogliču

Na dirki Po Kataloniji uvodna etapa Primožu Rogliču
20.03.2023 AVTOR: Uredništvo, Foto: voltacatalunya, facebook

Na razgibani uvodni etapi so na svojo priložnost čakali šprinterji. Za mnoge se je vse zaključilo šest kilometrov pred ciljem.

Glavnina je čez celo etapo nadzorovala skupino ubežnikov, ko jih je uspešno ujela deset kilometrov pred ciljem.

Šest kilometrov pred ciljem se je sredi glavnine na ravni cesti zgodil padec, ko so v ospredju kolesarji Jumbo Visma že narekovali močan ritem, ki se je stopnjeval vse do zadnjih 500 metrov, ko so v ospredje prodirali tudi specialisti za sprint.

Netipičen zaključek z naklonom nekoliko v klanec in močan ritem je omogočil Primožu Rogliču, da je v ospredju pravi čas lahko začel s šprintom, dvesto metrov do cilja.

Iz ozadja se je približeval Remco Evenepol (Soudal - Quick Step), ki pa je začel s šprintom preveč iz ozadja in vse skupaj je bilo dovolj za drugo mesto, takoj za Primožem Rogličem, ki tako nadaljuje neverjetno serijo zmag. To je bila za Roglo okrogla 70. zmaga. Tretje mesto je osvojil Ide Schelling (BORA – hansgrohe).

Že jutri je pred kolesarji etapa s ciljnim vzponom Vallter, ko bodo kolesarji končali etapo na najvišji točki letošnje dirke, na 2146 metrih nad morjem.

Značke: Cestno
Ključne besede:
dirka po Kataloniji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ