Na dirko po Sloveniji prihaja tudi Borut Božič

Na dirko po Sloveniji prihaja tudi Borut Božič
11.06.2014 AVTOR: D. Z.
Na dirki po Sloveniji bo letos zares izjemna konkurenca. Zadnje ime, ki so ga organizatorji dodali na startno listo je še Borut Božič. Idrijčan bo nosil dres slovenske reprezentance.

Borut Božič je na dirki po Sloveniji nazadnje nastopil leta 2012, ko je do končne zmage pomagal Janiju Brajkoviču. Tokrat Astane na startu ne bo, zato pa bo Borut Božič po sicer zelo napornem prvem delu sezone natopil v dresu slovenske reprezentance, ki bo očitno še kako močna.

Sicer pa je Borut Božič eden izmed uspešnejših kolesarjev na dirki po Sloveniji. Do zdaj je dobil že štiri etape, kar ga uvršča na drugo mesto v tej kategoriji. To si deli z Robertom Pintaričem. Prvi na tej lestvici je zdaj trener Adrie Mobila Boštjan Mervar, ki je nabral kar sedem zmag.

»Za nas Slovence je dirka Po Sloveniji nekaj posebnega, kljub temu, da tekmujemo na največjih dirkah sveta. Zaradi klubskih obveznosti nam je velikokrat onemogočeno, da bi nastopili doma. Letos se mi je ponudila priložnost in sem jo z veseljem zgrabil, saj bi bil v nasprotnem primeru kar mesec dni brez dirk. Veseli me, da bo v ekipi kar nekaj mojih nekdanjih sotekmovalcev. Poskušal bom dobiti kakšno etapo in se približati Boštjanu Mervarju na lestvici etapnih zmagovalcev, « je dejal Borut Božič.

Poleg mladih kolesarjev Save mu bodo družbo delali še izkušeni dvakratni zmagovalec dirke po Sloveniji Jure Golčer, državni prvak v kronometru Gregor Gazvoda in najmlajši zmagovalec etape Aldo Ino Ilešič.

Značke: Dirka po Sloveniji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ