Na Down Under najprej dame, tudi Slovenka

Na Down Under najprej dame, tudi Slovenka
16.01.2020 AVTOR: DZ, vir: Ale BTC Ljubljana

Začenja se Tour Down Under. Najprej pa bodo na vrsto prišle ženske. Tudi združena ekipa Ale BTC Ljubljana z Uršo Pintar.

Tudi ženske bodo novo sezono otvorile v Avstraliji. Tudi one bodo – tako kot moški nekaj dni za njimi – nastopile na etapni dirki Tour Down Under. Med 16 ekipami je tudi združena italijano-slovenska ekipa Ale BTC Ljubljana. Za to ekipo bodo nastopale Maaike Boogaard, Tatiana Guderzo, Anastasiia Chursina, Jutatip Maneephan, Anna Trevisi in slovenska predstavnika Urša Pintar.



Dirka – organizirali jo bodo že petič zapored – se bo začela 16. januarja, na sporedu pa bodo štiri etape. Prvo izvedbo je leta 2016 dobila Katrin Garfoot. Od takrat naprej pa je kar trikrat zapored zmagala Amanda Spratt, ki bo v dresu moštva Mitchelton Scott tudi branila zmago. Zanimivo, dirka kljub vzorni organizaciji letos še ni vstopila med World Tour dirke. Tudi letos bo prenos vseh štirih etap. Dirka se bo začela v Hahndorfu, prva etapa pa se bo končala v Macclesfieldu.

Cilj druge etape bo v Birdwoodu. Prav ta bo lahko odločilna. Dolga je 115 kilometrov. Zaključek je nadvse zahteven. Tik pred ciljem je namreč krajši vzpon z 11-odstotnimi odseki. Sledilo bo samo še manj kot deset kilometrov ravnine do cilja. Tretja etapa se bo končala v Stirlingu. Start in cilj zadnje etape bo gostil Adelaide. Ta bo krožna. Dolga bo vsega 42,5 km, saj bodo kolesarke krožile po vsega 1,7 km dolgem krogu.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ