Na evropski premieru v Marseillu prevlada domačinov

Na evropski premieru v Marseillu prevlada domačinov
01.02.2021 AVTOR: N. Gr., foto: Sirotti

Z enodnevno GP Marseillaise se je začela evropska kolesarska sezona z letnico 2020, najboljši v ciljnem šprintu pa je bil presenetljivo Aurélien Paret-Peintre, ki dirka v barvah ekipe AG2R Citroen.

Nedeljska VN Marseilla sicer ni bila prva dirka na evropskih tleh v tem koledarskem letu, pred dnevi (24. 1.) je Lorenzo Manzin slavil na enodnevni dirki v Valencii, a ker je šlo za dirko druge kategorije, na njej ekipe iz svetovne serije niso nastopile.

Dirka v okolici Marseilla pa je prinesla zelo razburljiv zaključek, v zadnjih 20 kilometrih se je dirkalo na nož, potem ko je peloton razpadel na vzponu na Route des Crêtes. Napadi so se vrstili z leve in desne, na koncu pa je ekipi UAE Emirates, ki je stavila na Mattea Trentina, le uspelo vzpostaviti red in v šprintu se je pomerilo okrog 30 kolesarjev.

Trentin je šprint začel prezgodaj in zadovoljiti se je moral s sedmim mestom, Bryan Coquard pa je bil na poti do zmage, a ga je tik pred ciljem presenetljivo prehitel Aurelien Paret-Peintre. Zanj je bila to prva zmaga v profesionalni karieri, še bolj presenetljiva pa je bila, ker je Paret-Peintre v zadnjih 20 kilometrih kar nekajkrat napadal in bežal ter tako porabil precej moči.

Coquarda je na koncu prehitel še Thomas Boudat, stopničke pa so bile povsem v znamenju domačinov. Sezona se bo v Franciji nadaljevala že v sredo, ko se začenja pet dnevna etapna dirka Etoile des Besseges, kjer naj bi prvič v letu 2021 v Evropi dirkal tudi Egan Bernal.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ