Na Golte še pred najboljšimi kolesarji na svetu

Na Golte še pred najboljšimi kolesarji na svetu
19.05.2016 AVTOR: BOSTJAN SVETE
Pred kraljevsko etapo 23. Dirke po Sloveniji bodo Golte gostile vzpon za amaterske kolesarje, ki bo tudi letos štel za Pokal Slovenije.

Za vse rekreativne kolesarje torej priložnost, da se soočijo z vzponom, ki ga bodo 17. junija prevozili nekateri najboljši kolesarji na svetu.

Vzpon na Golte bo letos potekal prvo junijsko soboto - 4. 6., s startom v Mozirju. Slaba dva tedna za tem bodo Golte, ki postajajo vse bolj priljubljen cilj med cestnimi kolesarji, gostile kraljevsko etapo Dirke po Sloveniji, ki morda tudi letos odloča o skupnem zmagovalcu. Etapni cilj Dirke po Sloveniji so Golte namreč že gostile leta 2011, na dirki pa so takrat nastopili kolesarji svetovnega kova, med njimi Vincenzo Nibali in Carlos Sastre. Letos na startu pričakujejo kar šest World Tour ekip (Team Sky, Dimension Data, Orica GreenEDGE, Lampre-Merida, Tinkoff in Team Katjuša), kar je največ do sedaj. Imena zvezdnikov, ki jih bomo lahko občudovali na slovenskih cestah, še niso znana, svojo prisotnost pa sta že potrdila Mark Cavendish in naš Luka Mezgec.

 

Vzpon na Golte

Vzpon na Golte sicer šteje za Pokal Slovenije, vendar je tekma namenjena tudi kolesarjem brez licence.  Lani sta z vzponom najhitreje opravila Matej Kimovec s časom 41:57 v absolutni moški konkurenci in Špela Škrajnar s časom 52:47 med ženskami. Najboljše amaterske kolesarje pri nas organizatorji na startu pričakujejo tudi letos. Start dirke bo ob 10. uri iz Mozirja, pred kolesarji je 13 km vzpona - od letečega starta do cilja pri Alpskem vrtu z višinsko razliko 975 m. Najbolj strm del trase je zadnji odsek tik pred ciljem, kjer se naklon povzpne nad 20%. 
Prav zadnji del ima nemalokrat selektivno vlogo v ciljnih obračunih. 

 

Izkoristite dan v naravi

Spremljevalci in navijači se na Golte lahko povzpnete po cesti ali z nihalko – vožnja z nihalko bo med 8.00 in 10.00 uro na voljo po ugodnejši ceni. Ker Golte ponujajo številne možnosti za aktivnosti v naravi – od sprehodov in daljših pohodov, bike parka za gorske kolesarje, plezanja, do obiska Alpskega vrta, verjetno priporočilo, da dan na svežem zraku izkoristite v celoti, ni odveč.


Predprijava 15 € - do četrtka 2.6.2016 do 15:00
                
Prijava 20 € - na dan tekmovanja od 08:00 do 09:30 ure na prireditvenim prostoru

Start: Mozirje (pred stavbo Upravne enote)

Razpis Vzpon na Golte 2016

Zemljevid proge

Prijava na Vzpon na Golte

Promocijski video

 

Značke: Dirka po Sloveniji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ