Na GP Plouay trojna zmaga za kolesarke Rabobanka

Na GP Plouay trojna zmaga za kolesarke Rabobanka
30.08.2014 AVTOR: Matej Zalar
Z dirko v Plouayu se tradicionalno zaključi sezona World Toura v ženski konkurenci. Svojo prvo zmago na najvišji ravni je slavila Lucinda Brand.

GP de Plouay-Bretagne 2014:

1. Lucia BRAND (NED) 3.08.26

2. Marianne VOS (NED) +0.56

3. Pauline PREVOT (FRA) +0.56

 

29. Elena VALENTINI +4.57

44. Polona BATAGELJ +4.57

52. Urša PINTAR +4.57

58. Eugenia BUJAK +4.57

81. Špela KERN +12.08

85. Martina RITTER +12.08

 

Proga v Plouayu se vsako leto spreminja, tokrat so bili na sporedu trije 27-kilometerski krogi s po tremi klanci v vsakem od krogov, zadnji krog pa je bil skrajšan na 13 kilometrov. Kolesarke so tako prevozile 121 kilometrov in skupno več kot 1300 metrov višinske razlike.

Dirka je imela le še prestižno vrednost, saj si je Lizzie Armistead že prejšnji konec tedna zagotovila zmago v skupnem seštevku. Tokrat so bile najbolj dejavne kolesarke ekipe Rabobank Liv, tudi sicer daleč najmočnejše ekipe v pelotonu.

Brandova in Tiffany Cromwell sta v tretjem krogu večkrat poizkusili z napadi in naredili veliko selekcijo med kolesarkami, tako da jih je v prvi skupini ostalo le še dvajset. V zaključnem krogu je Lucinda Brand še enkrat močno pospešila in se otresla vseh tekmic ter sama privozila v cilj. To je prva zmaga 25-letne kolesarke v World Touru.

Šprint glavnine je pričakovano pripadel Marianne Vos, tik za njenim kolesom je v cilj prišla še Pauline Ferrand Prevot in zaokrožila oder za zmagovalce, ki je bil povsem v znamenju Rabobanka.

Na dirki so nastopile tudi kolesarke BTC-ja, vseh šest pa je dirko tudi končalo. Najboljša je bila Elena Valentini na 29. mestu, v drugi skupini so dirko končale tudi Batageljeva, Pintarjeva in Bujakova, Martina Ritter in Špela Kern pa sta zaostali še nekoliko več.

V skupnem seštevku World Toura se je Bujakova s 27 točkami uvrstila na 47. mesto, Martina Ritter, Mia Radotić, Polona Batagelj in Urša Pintar skupaj zasedajo 81. mesto z devetimi točkami, Elena Valentini pa je z dvema točkama končala na 104. mestu. Med ekipami je prepričljivo slavilo moštvo Rabobank Liv, ekipa BTC City Ljubljana pa je zasedla zelo solidno 15. mesto med 24 ekipami. Skupaj so kolesarke slovenske ekipe zbrale 56 točk. 

Upoštevajoč dejstvo, da je šlo za njihovo prvo sezono na najvišji ravni, je bila sezona 2014 za kolesarke ekipe BTC City Ljubljana precej uspešna, posebej v drugem delu so nanizale kar nekaj lepih rezultatov. Naslednje leto pa bo dovolj priložnosti za to, da naredijo še korak naprej.
Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ