Na Hrvaškem Mark Cavendish in dve Slovenski ekipi

Na Hrvaškem Mark Cavendish in dve Slovenski ekipi
16.04.2016 AVTOR: D. Z.
Vrača se dirka prve kategorije po Hrvaški. Tudi letos s prenosi v živo na Eurosportu, predvsem pa s precej večjim številom vrhunskih ekip kot lani.

Dirka bo potekala med 19. aprilom in 24. aprilom. Direktor dirke je nekdanji kolesar Vladimir Miholjević, ki je lani izpeljal prvo izvedbo. Finančno dobro podprto dirko so že lani prenašali na Eurosportu in tako so lahko mnogi gledalci uživali ob pogledu na lepote, ki jih ponuja naša južna soseda. Letos bo podobno, le da je Miholjević na start uspel privabiti nekaj izjemnih ekip. Kar pet je takih, ki imajo World Tour licenco.

To so Astana, Tinkoff, Dimension Data, IAM Cycling in Trek Segafredo. Androni Giocattoli, Bardiani CSF, CCC Sprandi, Gazprom Rusvelo, One Pro Cycling, Team Novo Nordisk in Verva Activeje imajo Prokontinentalno licenco. Potem so tu še kontinentalne ekipe. Tudi dve slovenski. Adria Mobil, ki je lani s Primožem Rogličem zasedla drugo mesto, in ljubljanska Radenska. Omenimo še naslednje ekipe: Synergy Baku, Cycling Academy, Meridiana, Felbermayr, Veranda 's Willems in Team Wiggins.

Etape bodo kolesarje popeljale predvsem po obmorskih mestih. Vse kupaj se bo začelo v Osijeku. Prva etapa bo z 230 kilometri najdaljša na dirki in se bo končala v Varaždinu. Plitvička jezera bodo gostila start druge etape, ki se bo končala v Splitu. Od Makarske do Šibenika bo potekala tretja etapa. Crikvenica bo prizorišče začetka kraljevske etape, ki se bo končala na Učki. Sledila bo preizkušnja od Poreča do Umaga. To bo 40,3 km dolg ekipni kronometer.

Sveti Martin na Muri bo gostil začetek zadnje, šeste etape. Dirka se bo končala v Zagrebu. Prvo ime dirke bo vsekakor britanski sprinter Mark Cavendish. Astana bo pripeljala Andreo Guardinija. Omenimo še kolesarje, kot so Bernie Eisel, Reinardt Janse van Rensburg, Tyler Farrar, Mark Renshaw, Matteo Pelucchi, Danny van Poppel, Riccardo Zoidl, Sergio Paulinho, Sonny Colbrelli, Francesco Chicchi, Daniele Ratto, Simone Ponzi, Davide Rebellin …

 

 

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ