Na Hrvaško prihaja Jonas Vingegaard

Na Hrvaško prihaja Jonas Vingegaard
15.09.2022 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

Jonas Vingegaard je odpovedal nastope na vseh dirkah po velikem slavju na dirki po Franciji. Sezone pa očitno ni še končal. Prihaja namreč na dirko po Hrvaški.

Pri italijanskem časopisu La Gazzetta dello Sport so zapisali, da naj bi Jonas Vingegaard tekmovalni premor zaradi številnih obveznosti po veličastni zmagi na dirki po Franciji prekinil z nastopom na dirki Cro Race.

Danec je odpovedal tudi nastop na bližajočem se svetovnem prvenstvu - na takem tekmovanju je nazadnje dirkal leta 2018, ko je nastopal še med mlajšimi člani -, tako da sploh ni jasno, kako dobro je trenutno pripravljen. Dirka po Hrvaški se bo začela 27. septembra v Osijeku, končala pa se bo 2. oktobra. Če bo Danes z Jumbo Vismo tam zares nastopal, potem se bodo z njim soočili tudi kolesarji dveh slovenskih ekip.

Adrie Mobila in Ljubljane Gusto Santica. Ta preizkušnja bi Vingegaardu lahko služila kot priprava na zadnjo klasiko v sezoni - dirko po Lombardiji, ki je nadvse zahtevna in zato pisana na kožo kolesarjem, ki se znajdejo na zahtevnih vzponih. Nenazadnje jo je lani na izjemen način dobil Tadej Pogačar.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ