Na Hvaru predstavili "slovensko" Bahrain Merido

Na Hvaru predstavili "slovensko" Bahrain Merido
13.12.2018 AVTOR: DZ, foto: KL photo

Kolesarji Bahrain Meride – v njej kolesari šest Slovencev, veliko pa je tudi slovenskega osebja – se mudijo na skupnih pripravah na Hvaru. Tam so danes imeli tudi predstavitev ekipe.

V teh dneh je vodstvo Bahraina Merida na Hvar povabilo tudi številne novinarje iz večjih medijskih hiš po vsem svetu. Poleg tega, da so kolesarji medijem na voljoza intervjuje, pa so izvedli še uradno predstavitev ekipe. Seveda je bilo v prvi vrsti tudi novo ime med sponzorji. To je McLaren. Koordinator priprav in tudi športni direktor ekipe Vladimir Miholjević je med drugim poudaril:

“Obljubljamo, da se bomo potrudili, da boste lahko ponosni na naše uspehe. Verjemite, resnično želimo izpolniti poslanstvo našega slogana. Ne gre zame, gre za nas. Čutim namreč, da je del naše zgodbe vsak tu navzoč.” Ekipa je v letu 2018 dosegla 26 zmag, načrti pa so se kolesarjem podrli predvsem na dirki po Franciji, potem ko je zaradi nesrečnega padca moral odstopiti eden izmed največjih favoritov Vincenzo Nibali. Zdaj je čas za nove podvige, tudi s pomočjo novega sponzorja.

Prišel je McLaren: “Z mojega vidika je to v zadnjem desetletju v svetu profesionalnega kolesarstva eden izmed pomembnejših sponzorjev za razvoj in napredek ekipe, ki želi nastopati na najvišji ravni. McLaren nam lahko pomagal razumeti, kako še izboljšati in razviti tehnologijo in našo znamko,” je med drugim povedal glavni menedžer Brent Copeland. Na koncu so prišli na vrsto še kolesarji.

Predstavili so jih v petih skupinah, v zadnji so predstavili osmerico kolesarjev, ki bodo člani ekipe postali s 1. januarjem. Poleg Jana Tratnika so to še svetovni prvak v vožnji na čas Rohan Dennis, Phil Bauhaus, Marcel Sieberg, Damiano Caruso, Andrea Garosio, Stephen Williams in Dylan Teuns. Predtem so na oder že prišli tudi Matej Mohorič, Grega Bole, Luka Pibernik, Kristijan Koren in Domen Novak. Glavni zvezdnik ekipe ostaja Vincenzo Nibali, ki je razkril, da bo v naslednji sezoni nastopil tako na Giru kot na Touru.

Bahrain Merida: Matej Mohorič, Domen Novak, Grega Bole, Luka Pibernik, Kristijan Koren, Jan Tratnik, Vincenzo Nibali, Rohan Dennis, Sonny Colbrelli, Domenico Pozzovivo, Dylan Teuns, Valerio Agnoli, Jukija Araširo, Phil Bauhaus, Damiano Caruso, Kai Chun Feng, Ivan Garcia, Andrea Garosio, Heinrich Haussler, Antonio Nibali, Mark Padun, Hermann Pernsteiner, Marcel Sieberg, Meiyin Wang in Stephen Williams.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ