Na katalonskih cestah »ogrevanje« Rogliča in Evenepoela za Giro

Na katalonskih cestah »ogrevanje« Rogliča in Evenepoela za Giro
20.03.2023 AVTOR: N. Gr., foto: Sirotti

Danes se začenja enotedenska dirka svetovne serije po Kataloniji, kjer bomo dočakali težko pričakovani dvoboj Primoža Rogliča z Remcom Evenepoelom, ki se bo nadaljeval na Giru.

V teh dneh si pomembne dirke z močnim slovenskim pečatom sledijo kot po tekočem traku. V soboto sta Tadej Pogačar in Matej Mohorič končala v deseterici na Milanu – Sanremu, že danes pa Primož Roglič začenja naskok na skupno zmago v Kataloniji.

Po izjemno uspešni uverturi v sezono na dirki Tirreno – Adriatico za Rogliča bo tudi tokrat edini cilj skupna zmaga. V prvi vrsti za potrditev dobre forme pred zadnjim sklopom priprav za dirko po Italiji, seveda pa tudi za dvig samozavesti. Ta bi nedvomno sledil, če bi Rogliču uspelo premagati Remca Evenepoela.

Svetovni prvak je v minulih dneh na Tenerifih podiral vse rekorde na Stravi in je očitno v vrhunski formi, tako da bo dvoboj z Rogličem brez dvoma ponudil pravo razmerje moči. Na štartni listi je kopica kolesarjev, ki merijo visoko na dirki po Italiji, tudi Geraint Thomas in Joao Almeida, ki resno računata na mesto na zmagovalnem odru na cilju dirke v Rimu.

Zanimivo bo spremljati tudi povratek Egana Bernala, ki se po težavah s kolenom vrača v karavano. Ceste v Kataloniji so sicer zelo razgibane in prav veliko priložnosti za ogrevanje ne bo, morda edino danes, ko bo o zmagovalcu verjetno odločil šprint razredčene skupine.

Nato si bodo vse do nedeljskega cilja v Barceloni gorske etape sledile kot po tekočem traku, dvoboj Roglič – Evenepoel pa bo osrednja tema v kolesarski karavani v tem tednu.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ