Na Kitajskem v ospredju Mohorič in Bole

Na Kitajskem v ospredju Mohorič in Bole
22.10.2017 AVTOR: D. Z.
Na dirki Gree Tour of Guangxi je za kolesarji četrta etapa. Dobil jo je Tim Wellens. Matej Mohorič sedmi, Grega Bole 12.

Na Kitajskem se v teh dneh odvijal še zadnja dirka svetovne serije. Govorimo o prvi izvedbi šestdnevne dirke Gree Tour of Guangxi.

Na dirki nastopajo tudi štirje Slovenci: Jani Brajkovič, Matej Mohorič, Grega Bole in Luka Pibernik. Po treh sprinterskih etapah – vse je dobil Kolumbijec v dresu Quick Stepa Fernando Gaviria – je prišel tudi prvi dan za tiste, ki želijo dirko dobiti. Govorimo o četrti etapi od Nanninga do Mashan Nongla. Etapa je bila dolga 151 kilometrov.

Sicer ravninska preizkušnja s kratkim ciljnim vzponom na 472 metrov nadmorske višine je postregla s prvim pravim bojem kolesarjev, ki se bodo borili za končno zmago. Etapo je zaznamovala manjša skupina ubežnikov, ki so jo sestavljali Pavel Kočetkov (Katjuša), Victor Campenaerts (LottoNL-Jumbo), Lennard Hofstede (Sunweb) in Antonio Molina (Caja Rural). Po dobrih 30 kilometrih dirkanja so si privozili sedem minut prednosti.

Potem pa so se v lov za njimi podali kolesarji Quick Stepa in moštva BMC. Ko so jim na pomoč prišli še člani Skyja, se je razlika hitro zmanjšala. 20 kilometrov pred ciljem je ta znašala eno minuto. Pet kilometrov pred ciljem, tik pred začetkom zaključnega vzpona, je prišlo do padca, tako da sta morala odstopiti tudi dva favorita Wilco Kelderman in Jakob Fuglsang. Sledil je še zaključek. Prvi je napad sprožič Nicolas Roche in zdelo se je, da bo v ospredju prišel do cilja. A Irca so uspeli ujeti.

Največ moči pa je imel Tim Wellens, ki je v napetem boju ugnal Baukeja Mollemo. Štiri sekunde za njima je prišel na cilj Nicolas Roche. Sledili so še Julian Alaphilippe, Ben Hermans in Wout Poels. Potem pa že najboljši Slovenec Matej Mohorič, ki je na sedmem mestu zaostal za 12 sekund. Grega Bole je z 29 sekundami zaostanka na cilj prišel na 12. mestu. Wellens je prevzel vodstvo v skupnem seštevku in ima štiri sekunde prednosti pred Mollemo. Sledijo Roche, Alaphilippe, Hermans in Mohorič na šestem mestu. Zaostaja za 22 sekund. Bole je 14., Pibernik je 34., Brajkovič pa 95.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ